Meteen naar de inhoud
Home » Drijvend dessertje met passievrucht

Drijvend dessertje met passievrucht

Vandaag een gerechtje dat iets origineler is dan chocomousse of tiramisu. De passievrucht is lekker gezond, dat compenseert meteen gedeeltelijk enkele van de andere ingrediënten.

Ingrediënten

Deze maken we ineens voor 4 personen:

  • 2 eiwitten
  • passievrucht100 gr. tafelsuiker
  • halve liter melk (halfvolle)
  • halve deciliter slagroom
  • halve eetlepel suiker
  • twee deciliter vanillevla
  • 4 x passievrucht
  • wat muntblaadjes

Aan de slag

We maakten ook dit sixpacksgerecht in amper 6 stappen

  • Stap 1: De eiwitten met de tafelsuiker goed stijf kloppen.
  • Stap 2: Melk nét niet laten koken. 4 quenellekes maken uit het eiwit. In de melk leggen en 3 minuutjes laten rusten. Met een schuimspaan uitscheppen. Leg ze op een keukenhanddoek (uiteraard een propere). Nu nog 2 keer hetzelfde doen.
  • Stap 3: Slagroom met de suiker kloppen (niet volledig opgeklopt, een dikke brij is voldoende) en de vanillevla eronder mengen.
  • Stap 4: Kap de passievrucht in twee, uitlepelen en door het vla-roommengsel roeren.
  • Stap 5: saus in de bordjes. Op elk bordje 3 eilandjes
  • Stap 6: garneren met wat munt.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: