Plan je binnenkort een reisje naar de Champagnestreek en mag het eens iets speciaal worden? Lees dan zeker even verder want wie dat wil kan in de Champagnestreek ook in een kasteel overnachten. Een kasteel en champagne… de perfecte combinatie natuurlijk!

Waarschijnlijk zijn er verschillende kastelen maar in dit artikel bespreek ik enkel de drie populairste. Alle drie de kastelen hebben op Tripadvisor supergoede commentaren dus je mag er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt!

Chateau Les Crayeres

Dit is de absolute nummer één op Tripadvisor. Waar voor je geld mag  hier wel want het is zeker niet het goedkoopste hotel van de streek! De prijzen voor één overnachting beginnen vanaf 380 euro. Dat is niet weinig maar wie speciaal wil doen moet er iets voor overhebben…

Zoals ik al zei zijn de commentaren echt heel goed en ook de foto’s van dit hotel zien er prachtig uit. Op Tripadvisor lees ik onder andere dit:

… Luxe van begin tot einde … Beste hotel in Reims … Fantastische plek in Reims …

U ziet het! Enkel voor mensen die op zoek zijn naar luxe!

Er is ook een restaurant aan het hotel en ook dat moet bijzonder goed zijn.

Ben je al geweest in dit hotel? Laat dan gerust in de commentaren even weten wat je er van vond.

Chateau d’Etoges

Dit kasteel ligt een eindje onder Epernay (in Etoges) en ligt letterlijk tussen de wijngaarden. De prijzen zijn hier een pak lager dan in het eerste kasteel want hier heb je al een kamer voor 130 euro per nacht. Dat is best aanvaardbaar voor een overnachting in een kasteel vind ik. In Epernay of Reims kan je ook kiezen voor een Ibis en dat is een pak goedkoper maar dat is toch niet te vergelijken.

kasteel in de champagnestreek

Ook hier zijn de commentaren weer heel lovend. Zowel het hotel als het restaurant krijgen niks dan goede commentaren. Een aanrader dus!

Geweldig hotel op een schitterende locatie … romantisch kasteel met erg lekker gastronomisch diner …

Wie iets meer informatie wil over dit kasteel kan alvast onderstaand filmpje eens bekijken:

 

 

Chateau de Rilly

Ideaal gelegen tussen Reims en Epernay in het dorpje Rilly-la-Montagne. Prijzen zijn hier vanaf 200 euro per nacht en ook hier is er een prima restaurant aan.

Ik heb in dit dorp nog geen champagneboeren bezocht maar de ligging is perfect voor te gaan degusteren. In Rilly zelf en in alle dorpjes er vlak bij zijn tientallen huizen!

 

Wat denken jullie er van? Ziet er goed uit he! Wie al in één van deze kastelen geweest is mag dat zeker laten weten in de commentaren. Het is altijd interessant om jullie ervaringen te lezen.

Kan je niet wachten om een kamer te boeken in deze prachtige chateaus? Kijk dan vlug even op Booking.comvoor de beschikbaarheid. Als je trouwens zoekt op “chateau champagne” dan krijg je op Booking nog een heel deel andere kastelen te zien.

 

Op zoek naar meer informatie over de Champagnestreek? Lees dan zeker ook onze andere artikels over champagne!

 

https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/10/ChateauLesCrayeres.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/10/ChateauLesCrayeres.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankLifestyleReizenRestaurantschampagestreek,champagne,kasteelPlan je binnenkort een reisje naar de Champagnestreek en mag het eens iets speciaal worden? Lees dan zeker even verder want wie dat wil kan in de Champagnestreek ook in een kasteel overnachten. Een kasteel en champagne... de perfecte combinatie natuurlijk! Waarschijnlijk zijn er verschillende kastelen maar in dit artikel bespreek...Alles voor de man met smaak!