Meteen naar de inhoud
Home » champignonsaus zonder room

champignonsaus zonder room

Ik heb de neiging om mijn saus altijd mét room te maken maar toen ik onlangs geen room in huis had heb ik onderstaande champignonsaus zonder room een keer gemaakt.

Echt lekker en even gemakkelijk en snel klaar als de romige versie. Ik zou durven zeggen dat er zelfs iets meer smaak in zit maar dat is natuurlijk persoonlijk.

champignonsaus zonder room

Champignonsaus zonder room

  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje look
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml rundsbouillon
  • klein scheutje melk
  • sausbinder voor bruine saus
  • peper en zout

Begin met de champignons in plakken te snijden. Laat ondertussen een flinke klont boter smelten in de pan. Als de pan goed heet is dan doe je de champignons er in. Als het goed is hoor je de champignons sissen.

Laat de champignons bakken tot ze mals worden en pers dan het teentje look erover. Roer alles nog eens goed onder elkaar zodat de look goed gemengd geraakt met de champignons.

Blus alles met de witte wijn en laat een paar minuten inkoken.

Dan doe je de rundsbouillon erbij en het scheutje melk. Alles opnieuw rustig laten inkoken en geregeld een keer roeren.

Nu moet je de saus nog kruigen met peper en zout en laten indikken. Voor het indikken gebruik ik zelf Maizena voor bruine sauzen, dat is echt heel eenvoudig. Gewoon erbij doen en nog een minuutje laten inkoken. Je zou ook met bloem of een roux kunnen werken, dat is hoe je het zelf wil.

Als de saus op de gewenste dikte is opdienen met bv. een goede steak en wat kroketjes erbij. Persoonlijk eet ik dit ook graag met een gebakken kippenfilet.

Smakelijk!


Meer lekkere recepten vind je via deze link.

Als je zelf een lekker recept hebt voor champignonsaus zet het dan gerust in de commentaren onder dit recept.

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “champignonsaus zonder room”

  1. Wel dat lijkt me inderdaad een lekkere saus.
    Persoonlijk vind ik de bruine maizena niet lekker en los ik dat op door Bisto te gebruiken. Verwerkt zich zoals klassieke maizena en is zelfs puur lekker. Of gewoon bij het vocht van het vlees.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: