Eerder schreef Raf al een artikel over Tierenteyn mosterd maar ik hou het persoonlijk liever bij De Kroon.
De Kroon is een mosterd uit Beveren-Waas en werd sinds 1851 gemaakt door de familie Moortgat. Momenteel staat Natasja Waterschoot aan het roer en zij zet de traditie gewoon verder.
In het assortiment zitten een heel aantal producten maar ongetwijfeld is de graanmosterd de meest bekend. Deze mosterd heeft een bruine kleur en bevat (verrassing) graantjes.
Deze mosterd wordt ambachtelijk gemaakt en dan krijg je bij mij altijd al een streepje voor. Hoe je de smaak van mosterd moet uitleggen weet ik niet direct maar ik kan jullie wel zeggen dat deze écht lekker straf is.
Mensen uit het Waasland gaan de naam en het potje zeker herkennen. Al vanaf ik klein was kan ik mij een klein potje mosterd met rood etiket en rood dopje herinneren.
Van Tierenteyn weet ik dat je het buiten Gent ook kan kopen dus ik vermoed dat je De Kroon mosterd ook wel zal vinden in verschillende speciaalzaken in Vlaanderen.
Wil je meer weten over deze straffe mosterd? Neem dan eens een kijkje op hun site: http://www.beveren-online.be/dekroon
Oh ja, check op de site zeker ook de rubriek ‘recepten’, ik zie daar zaken staan als:
- Konijn met Mostaard De Kroon
- Eend met Mostaard De Kroon
- Stoofpotje van Beverse reus met blond Reynaertbier
- Mostaardsaus voor Ham
Klinkt allemaal bijzonder lekker!
Volg mij op Social Media: