Meteen naar de inhoud
Home » Eten en drank bestellen tijdens de Corona crisis

Eten en drank bestellen tijdens de Corona crisis

We kunnen er helaas niet meer omheen, deze Corona crisis treft ons allemaal en daarom heb ik besloten om toch maar een artikeltje over eten en drank bestellen tijdens de crisis te schrijven.

Om te beginnen hoop ik dat iedereen nog in goede gezondheid verkeert én dat iedereen de moed heeft om zich te houden aan alle maatregelen die nu gelden. Het is erg belangrijk om deze te volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan!

Zo veel mogelijk binnen blijven, enkele essentiële verplaatsingen maken en ten allen tijde minstens 1.5 meter afstand houden van elkaar. Niet eenvoudig, zeker als je naar de supermarkt, slager of lokale drankenhandel wil gaan.

Na twee weken in lockdown blijkt dat de boel nog lang niet onder controle is dus ik ga niet naar de supermarkt en probeer mijn vaste winkels te vervangen door alternatieven. Momenteel doe ik enkel nog aan winkelen in open lucht. Her en der zijn er plots marktkramen waar je bv. groenten en vlees kan kopen. Omdat de markten afgeschaft zijn verkopen deze mensen nu van in hun voortuin. Het grote voordeel is dat je buiten staat, er zijn geen winkelkarren die je moet vastnemen en de mensen hebben ruimte om afstand te houden.

Laat in de commentaren gerust weten waar er in jouw gemeente zo een kraam staat. Schrijf bv. Gemeente – straat – vlees, groenten, enz.

eten en drank bestellen

Uiteraard kan je niet alles vinden in deze kramen dus gelukkig is er ook nog het internet. Hieronder heb ik een paar shops gezet die voeding en drank aan huis leveren.

Eten en drank bestellen via internet

Om te beginnen kan je via Google al eens zoeken op “Vers aan huis geleverd”, het valt op dat heel wat lokale handelaars snel geschakeld hebben en nu hun spullen ook aan huis leveren.

Ik denk dat meer dan ooit verse groenten en fruit heel belangrijk zijn.

Online bestellen bij de lokale horeca

Vergeet ook de lokale restaurants niet! De horeca in het algemeen heeft het moeilijk en er zijn heel veel restaurants die nu aan huis brengen of waar je een menu kan gaan afhalen. Ik heb het niet over de typische take-away maar over de betere restaurants uit je buurt.

Ook hier, zet in de commentaren gerust de naam van restaurants uit jouw buurt die wel wat steun kunnen gebruiken en die momenteel afhaal of levering organiseren.

Het is belangrijk om ook deze lokale horeca zoveel mogelijk te ondersteunen. Jouw kleine bijdrage kan het verschil maken voor veel zaken.

Uiteraard kan je niet alles lokaal kopen en daarvoor heb je dan nog altijd de webshops.

Eten en drinken bestellen bij webshops

Vijf jaar geleden had niemand er van gehoord maar vandaag zijn de abonnementsdiensten die boxen met ingrediënten aan huis leveren helemaal ingeburgerd. Marley Spoon en Foodbox zijn vrij bekend en leveren goede spullen!

Ik heb zelf ook al besteld bij Vers d’Anvers (webshop: https://www.versaanhuisgeleverd.be/), dit is zonder abonnement en die leveren aan huis.

 

De meeste supermarkten hebben ook een webshop waar je online kan bestellen. In Belgie is de meest bekende sowieso die van Colruyt, de Collect&Go.

Prima systeem in normale tijden maar nu dat iedereen online wil bestellen moet je hier heel wat geduld hebben. Vandaag besteld is ergens volgende week afhalen… Voor niet dringende zaken blijft dit natuurlijk een mooie optie.

We zitten weliswaar in een lockdown periode maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niks meer mogen doen. Een goed glas bier of een lekker glaasje wijn kan altijd.

Bij de volgende shops kan je heerlijke dranken bestellen.

Wijnbeurs is een vrij grote webshop waar je absoluut je smaak zal vinden. Ze geven ook geregeld kortingen.

De 'Grand Vin' van de oud-wijnmaker van Mouton-Rothschild

Wat ik ook heel goed vind is Drankdozijn, daar kan je zowat alles bestellen. Ook geregeld met mooie kortingen.

Wil je iets specialer? Kijk dan even naar mijn artikel over gepersonaliseerde wijn .

Nog veel meer online bestellen…

Hierboven staan natuurlijk maar enkele voorbeelden. Online zijn er nog veel meer shops te vinden die ik misschien nog niet ken en daarvoor reken ik op jullie!

Hieronder staat een poll waar je kan aangeven met welke shop je goede ervaringen hebt en waar we veilig kunnen bestellen. Je kan zoals altijd je eigen keuze ook toevoegen. Dit mag een webshop, een restaurant, enz. zijn. Laat je maar gaan! Bedoeling is van elkaar zo goed mogelijk te informeren.

Wat is de beste shop om eten en drinken te bestellen?
 • Voeg zelf een antwoord toe

Voeg je eigen favoriete shop toe!

Als ik nieuwe, interessante shops tegenkom zal ik het artikel aanvullen.

Hamsteren

Ik ga dan weliswaar niet naar de supermarkt momenteel maar dit moet me toch even van het hart. Het is perfect normaal om wat meer zaken te kopen die lang houdbaar zijn maar wat ben je met 20 pakken pasta als je geen verse groenten in huis hebt? Doe het dus niet mensen, hamsteren is niet ok momenteel. Ouderen, mensen die lang moeten werken, enz. zullen je dankbaar zijn als ook zij nog iets kunnen vinden in de supermarkt.

 

Laat in de commentaren maar weten hoe jullie deze tijden beleven en waar jullie eten en drank bestellen.

Take care en stay safe!

 

Volg mij op Social Media:

21 reacties op “Eten en drank bestellen tijdens de Corona crisis”

 1. Zulke karren in de voortuin heb ik hier in Brabant nog niet gezien. Ik koop zoveel mogelijk bij de lokale ondernemers, om hen te steunen. En als dat niet online gaat, dan doen we het met gepaste afstand offline.

 2. Die kramen in openlucht heb ik hier nog niet gezien. Zelfs de kippenkraam is hier verboden. Ik ga nog wel eens naar de supermarkt maar niet zo vaak meer. Collect and go was hier ook tijdelijk niet beschikbaar door het hamstergedrag.

 3. Ik ben meer voor het steunen van lokale winkels 🙂 Maar ik snap perfect dat mensen online hun eten bestellen!

 4. Ik bestel sowieso wel vaker bij Thuisbezorgd, maar vind het nu ook fijn om zewlf wat uitgebreider te koken en nieuwe recepten te proberen.

 5. Mensen hamsteren waardoor in de supermarkt veel rekken niet meer gevuld zijn, maar gelukkig zijn vers fruit en groenten er nog in overvloed!

 6. Ik bestel al jaren elke dinsdag een Collect and Go van Colruyt, maar sinds deze corona-crisis doe ik het net niet meer. Acties vallen weg en prijzen zijn heel erg de hoogte in gegaan, vandaar dat ik terug gewoon ga winkelen. Stom, maar is echt zo. Ik heb een standaardlijst, normaal 93€ (of minder, afhankelijk van huidige acties), nu komt die standaard op 127€, vind ik echt te veel verschil….

  1. Klopt, het is inderdaad duurder geworden en dan ga je moeten kiezen.
   Dat heb je met die marktkramen ook… Alles is verser dan vers maar prijzig.

 7. Ik ga wat meer bij de groentenboer bij ons in de gemeente. Die heeft een automaat die dagelijks vol zit met verse producten. Mijn andere producten blijf ik gewoon bij de supermarkt halen.

 8. Mijn vriend gaat eigenlijk gewoon naar de winkel.

 9. Ik ga twee keer per week naar de supermarkt, ik woon in een dorp en de winkel is hier erg rustig, iedereen houdt netjes 1,5 meter afstand. Ik koop gewoon wat ik altijd koop, niks extra’s. Veel verse groente want ook nu wil ik gezond eten. Ik doe dit altijd, maar nu doet de hele familie ook mee.

 10. Ik had begrepen dat de wachttijden bij bestellen wel twee weken zijn, dus ik doe nog gewoon mijn wekelijkse boodschappen ‘live’. Hoewel er wel een rare sfeer hangt in de supermarkt.

 11. Wij wonen in Duitsland en daar is het echt heel slecht qua online bestellen hier in het dorp kennen ze niet zoiets als thuisbezorgd

 12. Wij proberen geregeld eten te bestellen, maar dan wel bij lokale restaurants. Ik hoop dat de meeste ondernemers de tijd een beetje goed door zullen komen.

 13. Wij gaan nu 1 keer in de week naar de supermarkt en halen de groente bij een groenteboer, op die manier proberen we de lokale ondernemers te steunen.

 14. Ik bestel eigenlijk altijd via Thuisbezorgd.nl. hebben jullie dat in België niet? Ik vind het heel fijn, hoewel iedere horecagelegenheid natuurlijk andere tijden en bedragen kent.

 15. Ik ga ook nog naar de supermarkt. Ik heb zo te doen met de mensen in de horeca. Eten bestellen doe ik af en toe via Thuisbezorgd, maar dat is meer, omdat we geen zin hebben om te koken. Vind het wel goed dat er nu meer online te koop is. En wat je schrijft over hamsteren, ik sluit me hier helemaal bij aan!

 16. Ik bestel mijn champagne direct bij wijnboer Champagne Roger-Constant Lemaire die tijdens de Coronavirus de champagne naar België verzendt. Voor meer infomatie http://www.champagne-lemaire.fr

 17. Bedankt voor de tip! Ik ken de naam dus dat is een teken dat ik site al een keer bekeken heb maar dat het er nog niet van gekomen is om tot daar te gaan. Hopelijk kan dit terug dit najaar!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: