Meteen naar de inhoud
Home » geitenkaas onder de grill

geitenkaas onder de grill

Simpel gerechtje deze keer, maar wel boordevol smaak.

Ideaal om met vrienden als voorgerechtje te nemen.

Ingrediënten

  • kerstomaten – een 4-tal per persoon

  • courgette – een halve courgette volstaat voor 4 personen

  • geitenkaas

Aan de slag

1 Je neemt goede olijfolie en bakt daarin de tot kleine blokjes gesneden courgettes. Goed kruiden met peper en zout. Daarna de kerstomaten erbij. Vuurtje mag rustig pruttelen, de smaken mogen goed vermengen.

2 Verdeel dat mengsel over coquilles. Niet omdat het iets ongeloofelijk kunstigs is, maar om de maat aan te geven. Groter dan dit moet het niet zijn of het riskeert wat te zwaar te worden.

3 Dan plakje geitenkaas erover en onder de grill. Aantal minuten is onmogelijk te zeggen, want bijzonder afhankelijk van je oven. Advies: blijf er gewoon bijstaan. Gratineren is eigenlijk enkel een kwestie van timing. Is de kaas volledig gesmolten? Dan is het klaar.

4 Eventueel nog wat afkruiden en opdienen.

Eenvoudiger kan een gerechtje eigenlijk niet worden..

Waarom Waarom:

– Kerstomaten?

kerstomaat, ideaal voor bij de geitenkaasOmdat die veel meer smaak hebben dan de gewone grote tomaten. Als je de juiste kiest zelfs met een zoete ondertoon. Dat is iets wat een geitenkaas best wel kan verdragen. Denk aan de tavernes waar ze er honing over gieten..

– Geitenkaas?

  • geitenkaasOmdat het zo lekker afsmaakt. Pas wel op, heb je daarna nog een bijzonder fijnbesnaard visje op het menu staan kan je de geitenkaas ook vervangen door een schapenkaas. Durf overigens gerust eens verder kijken dan de eeuwige Chavroux!

 

  • Voor de portie kaas moet je een beetje kijken naar je totale menu. Is dat zwaar en heb je op t einde nog een stevige dessert? Neem dan wat minder geitenkaas!

– Courgetten?

Om balans te brengen in het gerecht. Heb je graag wat meer pit, dan kan je de courgette al stevig afkruiden en zorg je al voor een gekruide basis. Of wil je net de stevige smaak van je geitenkaas wat temperen? De courgetten vangen het wel op. Nagenoeg niet kruiden in dat geval.

– Dit recept?

Omdat je haast geen tijd in de keuken moet spenderen op het moment dat de gasten er zijn. Bovendien gewoon eerlijke ingrediënten die je lekker tot hun recht kunt laten komen.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: