Italiaanse gehaktballetjes: Lekker !
Vandaag een gerechtje dat simpel en lekker zuiders is: Italiaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 250 gr rundergehakt. Haal het bij een goede beenhouwer (slagerij voor onze Nederlandse bezoekers). De kwaliteit van je gehakt bepaalt de smaak van je Italiaanse gehaktballetjes.
- 1 ui
- teen knoflook
- 40 gr. zwarte olijven
- 40 gr. broodkruimels van vers wit brood
- 1 teelepel verse peterselie
- 1 teelepel gedroogde oregano
- Olijfolie.
- eventueel: peper en zout
Aan de slag
Zoals gebruikelijk krijg je hem in 6 stappen.
– STAP 1: Ui zo klein mogelijk snipperen en knoflook persen.
- STAP 2: neem het gehakt en meng eronder;
- ui
- knoflook
- broodkruimels
- olijven
- oregano
- peterselie
- indien het gehakt niet gekruid is, kan je peper en zout toevoegen.
- STAP 3: Maak van het gemengde gehakt kleine balletjes
-
STAP 4: Olijfolie verwarmen en balletjes er in bakken
– STAP 5: Mooi bruin en gaar? Haal ze er uit en dien op.
– STAP 6: Bedenk een variant en post hem hieronder in de commentaren (gesnipperde zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, …. )
Kleine tip: maak je handen nat bij het mengen van het gehakt. Dat zorgt ervoor dat het minder aan je handen plakt.
Love this? Check dan zeker ook onze Mob style Italian meatballs !
Wat ik dikwijls doe is de balletjes eerst even koken tot ze boven drijven, dan zijn ze zeker al gaar en dan moet je ze enkel nog kort bruin bakken.
héél goed, minder vettig !