Meteen naar de inhoud
Home » Kip en Witloof – superlekker stoofpotje

Kip en Witloof – superlekker stoofpotje

Dit is eentje voor witloof liefhebbers! Een superlekker stoofpotje van kip en witloof, afgewerkt met een sausje van Boursin. Niet direct een combinatie waar je aan denkt bij witloof en kip maar geloof me, als je geen zin hebt in witloof met kaas en hesp moet je deze eens proberen.

Heel eenvoudig te maken en vrij vlug klaar dus prima geschikt om na een drukke dag te maken.

Toegegeven, het ziet er niet uit op de foto maar het is eenvoudige keuken die bomvol smaak zit!

kip en witloof

Recept Kip en Witloof met Boursin

Hieronder vind je het recept. Je hebt een stoofpot nodig en een pan om het witloof aan te bakken.

Ingrediënten:

1 kipfilet per persoon
1 à 2 stronken witloof per persoon
2 potjes Boursin kaas met look en kruiden (light of gewoon)
kippenkruiden
bakboter

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in grote stukken en doe er lekker veel kippenkruiden op.
Laat bakboter smelten in je stoofpot en bak de kip bruin. Gewoon bruinen is ok, moet nog niet doorbakken zijn.
Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de stronken grof.
Bak het witloof in een pan tot het kleur krijgt, af en toe eens roeren. Ook hier moet het witloof nog niet helemaal gaar zijn.
Doe het gebakken witloof bij de kip in de stoofpot.
Voeg de boursin toe, plaats een deksel op de pot en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de Boursin kaas gesmolten is.

Je kan dit opdienen met bv. kroketten maar ik vind het ook lekker om gewoon zo te eten.

Wil je de smaak iets zachter hebben kan je ook 1 potje Boursin gebruiken en wat room toevoegen. Als de saus te lopend is moet je ze nog even aandikken, dat is persoonlijke smaak.

 

En? Iets voor jou? Laat het even weten in de commentaren! Ken je zelf ook lekkere witloof recepten? Dan moet je het zeker laten weten in de commentaren!


Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @kristofluyten op Instagram!
(Ik weet zeker dat jullie foto’s beter zijn dan die van mij.)

 

Facebook Comments Box

18 reacties op “Kip en Witloof – superlekker stoofpotje”

  1. Lekker hoor, vooral de combi met de boursin, ik ben hier dol op. Ik zet hier eigenlijk nooit witlof op tafel, maar op deze manier moet het volgens mij geen probleem zijn.

  2. Wat een leuk recept! Vooral die witlof. Ik kom nu nooit verder dan gekookte witlof met ham en kaas…

  3. feliceveenman

    heeerlijk….of met een dikke ( witte ) boterham die je gewoon lekker in de saus doopt !!

  4. Mijnbrazilie.nl

    Jeetje, de foto maakt het niet echt lekkerder haha, maar als ik denk aan alle ingrediënten dan stroomt mij het water in de mond haha. Nou zien de meeste stoofpotjes er niet echt super uit, maar ze smaken altijd heeeeeerlijk!

  5. Dhini van Heeren

    Lekker! Love witlof. Ik heb nog nooit boursin toevoegen als ik kook. Misschien moet ik een keertje proberen

    https://dhini.nl

  6. Ik hou van witloof en kaas, dus ik denk dat deze hier wel gesmaakt zou worden!!

  7. dit lijkt me eigenlijk best wel lekker. leuke combi. ga ik eens proberen

  8. Klinkt als een lekker recept. Weet niet of ik mijn vriend zo gek krijg want die is niet zo dol op denk ik

  9. Een combi waar je inderdaad niet snel aan denkt, maar het lijkt me wel heerlijk!.

  10. Dat klinkt lekker! Niet super calorie-arm volgens mij;) maar wel lekker. Zelf maken we het eigenlijk op de standaard manier: lof in de oven in stukjes, met stukjes ham en geraspte oude kaas erover heen. Mjam. Een gekookt aardappeltje erbij en klaar.

  11. Anne Leus

    Heel lekker!!!En niet veel werk aan.Ga ik zeker bewaren.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: