Meteen naar de inhoud
Home » Panna cotta

Panna cotta

Viva Italia vandaag met Panna cotta. Panna cotta wil letterlijk zeggen gekookte room… en dat zal je merken. Begin er wel op tijd aan. Je maakt dit recept in een kwartiertje, maar het moet enkele uren opstijven in de vriezer.

Ingrediënten voor 4 personen:panna cotta

  • Vanillestokje
  • 250 ml room
  • gelatineblaadjes
  • 15 gr suiker
  • Vers fruit om te garneren
  • Chocolade om het echt af te maken.
  • Vormpjes om je panna cotta in de vriezer te steken.

Aan de slag

  • Suiker in de kookpot
  • Vanillestokje: het merg erbij kappen.
  • Room erbij en alles goed mengen.
  • Roommengsel laten koken, en daarna zeven. 1 a 2 Gelatineblaadjes laten weken en uitlekken en er onder roeren tot je er niets meer van terugvindt.
  • In vormpjes verdelen en enkele uren de vriezer in.
  • Afwerken met het fruit van het seizoen.
  • Passievrucht uitlepelen is bijvoorbeeld een zeer goede mogelijkheid. Het zure van een kiwi doet het ook altijd goed, kruisbessen of rode bessen geven ook de welkome zure toets.
  • Chocolade raspen en dat erover laten dwarrelen. Wij kozen voor witte, maar zwarte chocolade kan uiteraard ook even goed.

Een hemels lekker dessert. Makkelijk te maken, iedereen vindt t lekker en je maakt er met vers fruit nog iets met vitaminen van..

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: