Meteen naar de inhoud
Home » Pasta met inktvis

Pasta met inktvis

Vandaag aan inktvisde slag met inktvis. Op het handige VLAM-kalendertje blijkt de inktvis het hele jaar door goed te zijn. Makkelijk.

Toch is de inktvis niet uitzonderlijk populair. Al helemaal niet sinds er al jarenlang de urban legend de ronde gaat, dat gefrituurde inktvisringen eigenlijk varkensanussen zouden zijn. Complete nonsens, al meermaals aangetoond, maar toch blijft het af en toe de kop opsteken. Maar goed, onzin dus, en daarom meteen aan de slag dus met onze altijd verkrijgbare inktvis.

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 2 tenen look
  • sjalotje
  • 1 ui
  • olijfolie
  • Inktvisfilets (2)
  • pasta
  • peper en zout

Aan de slag

  • Inktvis in ringen snijden
  • Tomaten ontvellen (10 seconden kokend water, dan koud water, en makkelijk pel er vanaf halen.
  • Ui, sjalot en look snipperen en in de pan en wanneer goed glazig: ringen erbij doen.
  • Intussen pasta opzetten
  • Tomaten bij de inktvissen gooien. En bijkruiden (belangrijk !) naar eigen smaak en inzichten met sambal / basilicum / oosterse kruiden/ Peper en zout. Zeker doen, anders is het echt te flauw.
  • Pasta er onderdoor roeren en KLAAR.

Kan het makkelijker? Jazeker ! Met een filmpje.

Nog eens inktvis op het menu?

Eenvoudiger dan dit wordt het niet snel. Gezond is het ook, én snel klaar. Een aanrader dus, maar zorg wel dat je hem mooi afkruidt, of hij is wat flauw.

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: