Meteen naar de inhoud
Home » Pastinaaksoep, topper in de herfst in in de winter

Pastinaaksoep, topper in de herfst in in de winter

Pastinaak is een wit-beige wortel die je in allerlei bereidingen kan gebruiken maar ik gebruik pastinaak het liefst in een superlekkere soep. Deze groente is lange tijd “vergeten” geweest maar is sinds een paar jaar weer helemaal hip! Als je het goed klaarmaakt kan je pastinaaksoep gemakkelijk op tafel zetten bij  een feestmaaltijd.

Deze smeuïge soep heeft een ietwat zoete smaak en je kan eigenlijk nog allerlei ingrediënten toevoegen. Ik heb al versies met wortel, appel, knolselder, enz. gezien maar hieronder geef ik jullie een basisrecept mee waarmee je altijd scoort. Persoonlijk doe ik er graag wat gebakken spekjes of verse peterselie in om af te werken.

pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep

Een basisrecept had ik gezegd dus veel heb je niet nodig…

Ingrediënten

  • 2 pastinaken in geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 1 à 2 uien in stukjes gesneden
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper, zout en een beetje nootmuskaat
  • bakboter

Bereidingswijze

Laat een flinke klont boter in een grot pot smelten en laat daarin de ui even stoven. Doe er na een tijdje de aardappel en de pastinaken bij.

Schep gedurende een paar minuten de groenten een paar keer om en doe er dan de kippenbouillon bij.

Laat de soep ongeveer een half uur goed koken en mix ze dan fijn.

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en bijkruiden tot het goed is voor jou.

Verdeel de hete soep over de soepborden en werk af met gebakken spekjes, verse peterselie of …

 

En? Overtuigd? Dan moet je deze zeker eens maken! Als je zelf een goed recept hebt mag je dat altijd laten weten in de commentaren.

pastinaak

Helemaal bovenaan zei ik al dat je met pastinaak nog vanalles kan maken, via deze link vind je nog een heel deel lekkere recepten.

Op zoek naar andere lekkere soepen? Kijk dan eens bij het overzicht van onze soep-recepten!

 

Facebook Comments Box

14 reacties op “Pastinaaksoep, topper in de herfst in in de winter”

  1. Heerlijk, ik heb ook zo een lekker pastinaak soep en super makkelijk om te maken. Niet meteen waar je aan denkt bij soep, maar ik ben ook pastinaak fan.

  2. feliceveenman

    pastinaak, ik ben er dol op en zet ze regelmatig in mijn moestuin.Ooit heb ik ze gewoon laten doorschieten: prachtige gele bloemen, een waar insectenhotel !

    1. Dat wist ik niet, heb er nooit aan gedacht om het zelf te kweken. Gele bloemen daar hou ik zeker van maar qua insecten hangt het er vanaf 🙂 Bijtjes en vlinders zijn zeker welkom!

  3. Oke kende het niet maar dat moet toch zelfs voor, gene keukeprinses wel te doen zijn

  4. Sinds vorige winter hebben wij de pastinaaksoep ook ontdekt (met dank aan de soeppakketten van een grote kruidenier)….echt heerlijk!

  5. Ik heb het nog nooit gegeten maar ik vind soepen over het algemeen altijd wel lekker! 🙂

  6. ik ben zelf niet zon fan van pastinaak maar msischen dat het als soep toch lekker is

  7. pastinaak , een lekkere vergeten groenten , niet alleen lekker als soep maar evenzeer in pastinaakchips. Zo heb je meteen een gezonde snack

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: