Meteen naar de inhoud
Home » Pinchos Morunos – Spaanse BBQ spiesjes

Pinchos Morunos – Spaanse BBQ spiesjes

Heerlijk pittige Spaanse brochettes gemaakt met Belgisch varkensvlees. Deze pinchos morunos smaken echt super op de BBQ!

Toen ik ze gemaakt heb voor dit artikel was het zo’n slecht weer dat ik mijn elektrische grill heb moeten gebruiken maar dat gaat natuurlijk ook.

pinchos-morunos

Recept Spaanse BBQ brochetten

Ingrediënten

1 stevig stuk varkensvlees. Bedoeling is van er blokjes van te snijden.
1 theelepel oregano
1 ui
snufje chilipoeder
snufje komijn
snufje zoete paprikapoeder
snufje gemalen koriander
citroensap
2 gehakte teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snij het varkensvlees in blokjes. Snipper de ui maar hou nog enkele grotere stukken apart, die gaan straks tussen het vlees op de brochette.

Doe de ui in een blender en doe er de olijfolie, wat citroensap en alle kruiden bij. Mix alles tot je een mooie marinade hebt.

Leg de blokjes varkensvlees een uurtje in deze marinade.

Steek het vlees op een spies en steek tussen elk blokje een stukje ui.

Grillen tot het vlees mooi gaar is en opdienen.

pinchos-morunos2

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: