Meteen naar de inhoud
Home » Scampi’s met witte en groene asperges – BBQ

Scampi’s met witte en groene asperges – BBQ

Geregeld gaan we ook eens ergens anders BBQ’en en dat heeft zo zijn voordelen. Je moet zelf niks voorbereiden en dikwijls leer je ook iets nieuws kennen. Zo ook met onderstaand recept. Ik heb het leren kennen bij mijn schoonvader en heb natuurlijk ineens het recept gevraagd.

Dit gerecht maak je best in een wok en het is aan te raden om de asperges eerst binnen al even een paar minuten te laten stoven op een gewoon vuurtje met een deskel op. Nadien neem je de wok mee naar buiten om het af te werken met de scampi’s.

Ook bij BBQ mag er een beetje showcooking bij zijn dus je kan de wok rechtstreeks op de kolen zetten ipv van op de rooster. Pas op, de hitte is enorm dus vanaf je de scampi’s er bij doet moet je wel constant roeren zodat er niks kan aanbranden.

scampi's met asperges op de bbq

Scampi’s met asperges op de BBQ

  • 12 kleine kruimige aardappelen (à 75 g)
  • 750 g witte en/of groene asperges
  • 4 el vloeibare margarine of olijfolie
  • 400 g gepelde ongekookte scampi’s
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1 el + 2 el fijngehakte dille
  • Hollandaisesaus maken of mosterdmousselinesaus
  • Extra: aluminiumfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een velletje aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 min. gaar.
  • Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in sneetjes van ca. 1 cm dikte.
  • Verwarm (ca. 10 min. voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur.

Nu beginnen we aan de showcooking en gaan we het gerecht verder afwerken op de BBQ. Neem de wok mee naar buiten en zet hem op de kolen.

bbq-scampis-asperges

  • Voeg de scampi’s, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak tot de scampi’s klaar zijn. Schep er 1 el dille door.
  • Verwarm de Hollandaisesaus en roer er de rest van de dille erdoor.
  • Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
  • Verdeel de asperges met scampi’s over 4 borden en leg de aardappeltjes ernaast. Werk af met de Hollandaisesaus.

 

Opmerkingen of vragen zijn welkom in de commentaren!

Bekijk zeker ook onze andere barbecue-recepten eens.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: