Meteen naar de inhoud
Home » Tomatziki, het rode broertje van Tzatziki

Tomatziki, het rode broertje van Tzatziki

Ik weet niet of Tomatziki een echt woord is of dat ik het spontaan uitgevonden heb, het is in ieder geval niet slecht. In Google vind ik er niks over dus het zou wel eens kunnen dat ik spontaan iets uitgevonden heb. Of ik ken de juiste naam gewoon niet, dat kan ook. 🙂

Bij de BBQ maak ik graag een paar dipsausjes en dikwijls is één van die sauzen Tzatziki. Ik neem aan dat iedereen wel weet wat dat is en hoe je het moet maken. Zoniet kan je hier ons recept voor Tzatziki vinden.

Waarom vertel ik dit en wat is dan exact Tomatziki? Wel dat leg ik hieronder graag even uit.

tomatziki

Recept voor Tomatziki

Onlangs had ik weer een paar gasten op bezoek en ik had mijn klassieke Tzatziki al klaar toen ik me realiseerde dat ik kort daarvoor voor dezelfde mensen al een paar keer Tzatziki had gemaakt… Toen dacht ik van, kom, we gaan dit niet weggooien maar een beetje pimpen. Het enige wat je extra nodig hebt is tomatenketchup en enkele druppels Tabasco.

  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 lepels mayonaise
  • 1 teen look
  • enkele druppels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • verse bieslook
  • 1/2 komkommer
  • 1 a 2 lepels tomatenketchup
  • enkele druppels Tabasco

Begin met de komkommer te raspen. Dit doe je met een standaard keukenrasp en je vangt alles op in een zeef. Het is echt belangrijk dat je het vocht zoveel mogelijk eruit krijgt.

Doe nu de yoghurt, de mayonaise en de rest van de ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Voor de ketchup moet je even kijken naar de kleur… Moet het iets roder voor jou dan doe je gewoon wat extra ketchup erbij. Wel af en toe proeven. Het is niet de bedoeling van komkommer-ketchup te maken. De smaak van de Tzatziki moet blijven maar er mag zo’n getomateerd vleugje aanzitten.

Als alles goed gemengd is zet je het nog een uurtje in de frigo zodat de smaken goed kunnen mengen.

Dit is ideaal om te serveren met stukjes stokbrood of pitabroodjes die je eerst licht laat bruinen op de BBQ.

 

En? Wat denken jullie? Zelf eens proberen of toch maar niet? Laat het me weten in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

9 reacties op “Tomatziki, het rode broertje van Tzatziki”

  1. Wat een heerlijke naam haha. het klinkt ook erg lekker. deze ga ik zeker een keer uit proberen maar dan in de gluten/lactose vrije variant. En dan laat ik je zeker weten wat ik er van vond haha. liefs laura

  2. Nou lekker hoor, goed bedacht! En ik zou dit zeker ook serveren.

  3. feliceveenman

    haha, complimenten voor je vondst! Ik ben geen ketchup fan, dus iki zal het niet snel maken. maar als ik eens veel eters krijg, dan ga ik het eens uit proberen.

  4. Wat een leuk recept. Ben benieuwd hoe het smaakt. Klinkt lekker.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: