Wales.. Wat weten we daar eigenlijk van? Ze hebben een topspits die bij Real Madrid speelt, ze zitten mee in het Verenigd Koninkrijk en de inwoners worden ook wel eens Welshmen genoemd. Qua parate kennis houdt het daar op wat mij betreft. Na een korte zoektocht op het internet ben ik echter te weten gekomen dat we veel meer met hen gemeen hebben dan dat je op het eerste zicht zou denken!

Die gasten houden van Welsh Rarebit en hoewel je het allicht niet gaat kennen is dit iets waar wij als Belgen ook gek op zijn; kaas, toast en bier!

Wij eten een toast met kaas en drinken daar een biertje bij en zij doen het gewoon allemaal bij elkaar en maken daar één top snack van!

Kan absoluut niet slecht zijn dus hieronder geef ik jullie het recept mee zodat je het thuis ook eens kan maken. Het recept hieronder is de basis versie maar de liefhebbers kunnen er gerust nog wat gebakken ajuin, reepjes spek enz. aan toe voegen.

welsh rarebit

Recept voor Welsh Rarebit

Ingrediënten

4 brood zonder korst (wit of bruin)
125 ml bier
200 g geraspte cheddar
1 tl mosterd
snuifje cayennepeper
een paar druppels worcestershiresaus
25 g boter
2 el gehakte peterselie

ovenschaal om de toasten nog even te grillen

Bereidingswijze

Verwarm het bier en smelt hierin al roerend de kaas. Voeg mosterd, cayennepeper en worcester­shiresaus toe. Haal de pot en roer de boter erdoor.

Leg de sneetjes brood in de ovenschaal en schenk de saus over het geroosterd brood. Zet het gerecht nog 2  a 3 minuten onder de ovengrill tot de bovenkant begint te kleuren.

Bestrooi het resultaat met wat peterselie en … smullen maar!

 

 


bierpakketten-gepersonaliseerd

 

Bierliefhebber? Bekijk dan ook even de site van Yoursurprise.be!

Daar vind je allerlei bierpakketten die je kan personaliseren. Top om cadeau te geven, top om zelf in huis te hebben!

De bieren op de foto zijn maar een voorbeeld, ze hebben nog een pak andere soorten.

https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/welsh-rarebit-1.jpg?fit=600%2C375&ssl=1https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/welsh-rarebit-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbier,kaas,toastWales.. Wat weten we daar eigenlijk van? Ze hebben een topspits die bij Real Madrid speelt, ze zitten mee in het Verenigd Koninkrijk en de inwoners worden ook wel eens Welshmen genoemd. Qua parate kennis houdt het daar op wat mij betreft. Na een korte zoektocht op het internet ben...Alles voor de man met smaak!