Meteen naar de inhoud
Home » Witloof met kaas en hesp NIET in de oven

Witloof met kaas en hesp NIET in de oven

Het lijkt wel of ik de enige ben die dit recept kent! Iedereen kent de klassieke versie van witloof met kaas en hesp en in de oven maar deze versie ben ik nog nergens tegengekomen. Ik was iets gaan drinken vandaag en vertelde het tegen mijn kameraden maar niemand kende dit.

Vreemd want witloof met kaas en hesp staat op nummer 3 van de Vlaamse Klassiekers lijst van Jeroen Meus. Je zou dan toch verwachten dat iedereen massaal varianten hierop maakt maar dat is dus blijkbaar niet het geval.

Ik stel voor dat we hespenrolletjes in de oven vanaf nu de ‘klassieke versie’ noemen en dit onderstaand recept de ‘relaxe versie’.

Probeer het en je gaat mij gelijk geven!

witloof-kaas-hesp

Recept witloof met kaas en hesp

Ik werk hieronder niet met afgemeten maten, je moet een beetje op het gevoel dit recept maken.

Ingrediënten:

  • Enkele stronken witloof
  • Enkele sneden hesp
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Gemalen kaas
  • Peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

  • Was het witloof en haal het bittere hart er uit. Snij de stronken in reepjes.
  • Stoof de witloof reepjes in een pan met ruim veel boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak ondertussen een roux met boter en bloem. Voor een goede roux pak je 50% boter en 50% bloem. De hoeveelheid hangt af van hoeveel witloof je wilt maken.
  • Blus de roux met melk en roer tot je een gladde witte saus hebt.
  • Doe de gemalen kaas in je witte saus en roer tot je een lekker smeuïge kaassaus hebt.
  • Snij de hesp in reepjes en laat ze nog heel even mee stoven met het witloof.
  • Doe het witloof en de hesp onder de saus en proef of alles goed is. Indien gewenst nog wat zout of nootmuskaat er bij doen en nog even laten opstaan.

Opdienen in een diep bord en smullen maar!

(Wil je je een correct recept voor kaassaus, probeer dan dit van Dagelijkse Kost)

Ik eet dit het liefste met een boterham met boter  zodat ik de boterham in de saus van witloof met kaas en hesp kan doppen maar met een goeie puree erbij is zal het allicht ook heel lekker zijn!

Als je dit ook al gemaakt hebt laat dan even weten wat jij er van denkt! Dat kan hieronder in de commentaren!

(ps: als je dit heel lekker vond, probeer dan ook dit eens: kip met witloof!)

Facebook Comments Box

1 reactie op “Witloof met kaas en hesp NIET in de oven”

  1. Ga ik zeker eens maken! Als je er kaas over doet kan je het natuurlijk nog altijd laten gratineren in de oven…

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: