Meteen naar de inhoud
Home » Zalm met feta en preistoemp met witbier

Zalm met feta en preistoemp met witbier

Dit is een eenvoudig maar heerlijk receptje, eenvoudig om te maken en heerlijk om nadien op te eten. Ideaal he! Deze zalm met feta en preistoemp met witbier is eigenlijk een samenraapsel van twee recepten die ik ergens tegenkwam maar die perfect bijéén passen.

De preistoemp komt uit een recept van Jeroen Meus en de zalm met feta komt uit dit recept.

Hieronder vind je het totaal nog een keer uitgeschreven.

zalm met feta en preistoemp met witbier

Op de foto hierboven is het een redelijk ‘kaal’ bordje maar uiteraard is dit nog lekkerder als je over de puree nog wat peterselie of wat verse garnaaltjes doet. Een lekkere botersaus doet ook altijd wonderen!

Zalm met feta en preistoemp met witbier

Voor dit recept heb je een oven nodig dus die kan je eventueel al opzetten op 200 graden. Daarna begin je eerst aan de aardappelen en daarna de vis. De ingrediënten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten voor de preistoemp:

  • 4 preistengels
  • 1 flesje witbier
  • 1 ui
  • boter
  • peper
  • zout
  • aardappelen

Ingrediënten voor de zalm met feta:

  • 4 moten zalm met vel
  • 50 g fetakaas
  • sap van halve citroen
  • peterselie
  • bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.

Snij de preistengels overlangs in twee, en hou ze onder stromend water zodat ze proper zijn. Snij nu de ui fijn en stoof deze aan in een pot met een klontje boter. Let op: laat de ui niet bruin bakken.

Snij de preistengels in fijne stukjes en voeg ze toe aan de pot met uien.

Doe het witbier in de pot met gestoofde groenten en laat alles 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Geregeld roeren zodat er zeker niks aan kan branden.

Als de aardappelen klaar zijn giet je ze af en giet ook de prei af.

Doe de groenten bij elkaar en plet tot een smeuïge preistoemp .

Terwijl de aardappelen aan het koken zijn en de prei aan het stoven is kan je de zalm klaarmaken zodat die in de oven kan.

Hak  eerst de kruiden fijn en leg de zalm met de velkant naar beneden in een ovenschaal. Breng op smaak met de citroensap en peper en zout.

Verdeel er de kruiden over en brokkel de fetakaas er ook over. Druppel er de olijfolie over en zet een 20-tal minuten in de oven.

Normaal zou de preistoemp ongeveer gelijk met de zalm moeten klaar zijn. Alles opdienen en lekker warm opeten.

Smakelijk!

 

Lekker? Niet lekker? Laat het even weten in de commentaren aub.

Facebook Comments Box

2 reacties op “Zalm met feta en preistoemp met witbier”

  1. Wat een leuk recept! ik had nog nooit van preistoemp gehoord 🙂 zalm vind ik heerlijk

  2. Preipuree? Stoemp is meer Vlaams denk ik maar het is niet 100% hetzelfde. Puree is echt gemixt en stoemp is … gestampt.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: