Meteen naar de inhoud
Home » Zalmfilet met aardappelchips en groentenkrans

Zalmfilet met aardappelchips en groentenkrans

Deze zalmfilet met aardappelchips is echt een gerecht uit de “pure keuken”! De smaken zijn lekker intens en de gezonde ingrediënten maken hiervan een top recept.

Zalmfilet met aardappelchips

Recept voor zalmfilet met aardappelchips

Ingrediënten voor 4

4 zalmfilets
4 grote aardappelen
1 ui in reepjes gesneden
3 à 4 grote wortels in blokjes gesneden
200 g champignons in schijfjes
50 g fijngesneden ham
sap van een halve citroen
zout en peper van de molen
olijfolie
boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.Neem een ovenschaal en vet de bodem in met olie. Leg de schijfjes op de bodem van de schaal. Strooi er wat zout en peper over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).

Smelt boter in een pan en doe er de ui, de wortel, de paddestoelen, de ham en het citroensap doorheen. Laat garen tot alle citroensap is verdampt en het mengsel begint te bakken. Zet het vuur lager en laat zachtjes bakken tot de uisnippers zacht zijn.
Voeg een beetje water toe en laat zachtjes pruttelen op een klein vuurtje.

Leg de zalm op een groot stuk aluminiumfolie en leg dit op een bakplaat in de oven. Steek deze in de oven tien minuten voordat de aardappelen klaar zijn.

Verdeel de vis over vier warme borden en serveer er de aardappelschijfjes en het groentenmengsel rond.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: