Met Fanta en appelsap kan je geen cocktails maken
Zo is dat, met Fanta en met appelsap kan je geen (deftige) cocktails maken. Waarschijnlijk met alle andere dranken wel maar met die twee niet! Ik kan cocktails opnoemen…
Gebakken zalm met prei en champignons
Dit visgerecht zet je in geen tijd op tafel! Het is licht, gezond en al wat je maar wil maar het is superlekker. Dit is echt gemakkelijk te…
Hip Hipper Gin
Waarom? Weet er iemand nog waarom tegenwoordig iedereen aan de Gin zit? Waarom elke zichzelf respecterende loft een ganse plank met gins heeft staan? Waarom je op restaurant…
Topchefs en Westmalle
Bier aan tafel is al lang geen minderwaardig alternatief meer voor wijn. Maar niet alleen bij het eten verdient bier (lekker bier) zijn plaats. Ook in de kookpotten…
Varkenskroontje met feestelijke garnituur
Ben je nog op zoek naar een heerlijk, feestelijk recept voor tijdens de feestdagen? Hou je van een kleine uitdaging? Bekijk dan zeker onderstaand recept eens! Het varkenskroontje…
Chefs met een kort lontje
Als topchef in een keuken werken kan best stresserend zijn. Alles moet altijd perfect zijn en mooi op tijd klaar zijn. Logisch dat je dan af en toe…
Smoutebollen
Je kan naar de kermis gaan en daar een zak smoutebollen (voor de Nederlandse bezoekers: oliebollen) bestellen. Gloeiend heet in het begin, en meestal een platgedrukt papje wanneer je bij…
Champagne Yannick Prévoteau
In Damery, een dorpje vlakbij Epernay, vind je champagnehuis Yannick Prévoteau. Een naam die u waarschijnlijk niet bekend in de oren klinkt maar die ik toch warm wil…
Special.T review
Je hebt Braziliaanse samba en een Engelse stiff upper lip. Strand van Copa Cabana en de white cliffs of Dover. De tegenstellingen kunnen niet groter zijn. Zo heb…
Olivier Bourdiaudhy – Sixpack van de week
Links de winnaar Olivier Bourdiaudhy naast zijn leerkracht Als Sixpack van de week mogen we u deze week Olivier Bourdiaudhy voorstellen. Olivier is een 19 jarige student van…
Gepaneerde feta met boontjes en champignons
Zitten er vegetariërs onder onze lezers? Ideaal want dit is echt een vegetarisch top receptje! Dit recept is bedoeld om koud te eten maar ik heb het…
2014 het jaar van de superfoods?
Her en der duiken op het internet lijstjes op die de culinaire trends van 2014 voorspellen en wat regelmatig terugkomt is het gebruik van Superfoods. Superfoods is een verzamelnaam…
Larousse Gastronomique
Niet dat de boeken van de Boerinnenbond geen waarde hebben. Integendeel. Prima uitgelegd, ingrediënten die je kan vinden in de winkel, echt een goed kookboek. Ook de boeken…
Low impact koken
Je kan gemakkelijk de wereld op je bord toveren; een fruitslaatje met bananen uit Nieuw-Guinea, lychees uit Madagaskar en mango's uit Indië. Naar de seizoenen moet je net…