Af en toe kom ik zo eens iets tegen waarvan ik denk: “Wat is dit nou weer?!” Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat dit met deze bamboe boxershorts ook het geval was! Als ik aan bamboe denk, denk ik nu niet meteen aan lekker comfortabel ondergoed maar blijkbaar is het een nieuwe trend waarvan ik niet op de hoogte was.

Kleding maken van bamboe is niet nieuw en je kan zowat alle soorten kleding verkrijgen gemaakt van bamboe. Ik heb eens één en ander opgezocht en het heeft blijkbaar een heel pak voordelen tegenover katoen en al zeker tegenover synthetisch gemaakte kleding.

Bamboe is een 100 procent natuurlijk product en uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige huid, het is namelijk niet alleen zacht maar ook anti-allergisch. Bamboekleding wordt ook wel eens ‘isolerende kleding’ genoemd omdat het koel is in de zomer en warm in de winter. Klinkt goed he, allemaal voordelen waar je niet direct aan denkt bij het zien van een bamboestok.

Naast het draagcomfort zijn er ook nog voordelen voor mens en milieu. Bamboe groeit razendsnel en heeft geen pesticiden of meststoffen nodig. Het groeit ook prima op plaatsen waar andere beplanting bijna niet mogelijk is. Een bamboeplantage opzetten kost dan ook heel wat minder man-uren dan bijvoorbeeld een katoenplantage.

“Hoe zit het dan met panda’s?” hoor ik je denken? “Wat als iedereen bamboe kleding draagt? Dan hebben die beestjes geen eten meer…”. Geen paniek, de bamboe waarvan men kleding maakt is niet dezelfde soort als degene die panda’s eten!

bamboe boxershorts

Hoe kom je in godsnaam bij bamboe boxershorts?

Goede vraag. Ik ben er zelf namelijk niet opgekomen want ik kende het niet eens. Mijn vrouw had echter een vriendin die het haar man had gekocht en zo gaat dat dan… Voor je het weet heb je zelf een paar boxershorts gemaakt van echte bamboe!

Mijn vrouw heeft ze blijkbaar besteld bij Bamigo.com. Ik heb zelf eens gekeken en ze hebben natuurlijk boxers maar ook sokken en t-shirts. Volgens mij moet het een redelijk nieuwe shop zijn want ik zie de laatste tijd ook constant reclame op de tv voorbijkomen.

Er zijn uiteraard verschillende shops waar je ze kan krijgen maar als ik het zo bekijk lijkt dit me toch één van de grotere.

Zelf ook eens proberen? Gewoon bestellen, ze zitten echt lekker! Als je wil dat je vrouw er een paar koopt voor jou dan heb ik nog één voordeel dat ik nog niet opgenoemd heb: Je hoeft ze niet te strijken want ze kreuken niet!

 

https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/04/bamboe-boxershorts.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/04/bamboe-boxershorts.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofGetestLifestylebamboeAf en toe kom ik zo eens iets tegen waarvan ik denk: 'Wat is dit nou weer?!' Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat dit met deze bamboe boxershorts ook het geval was! Als ik aan bamboe denk, denk ik nu niet meteen aan lekker comfortabel ondergoed maar blijkbaar is het...Alles voor de man met smaak!