Meteen naar de inhoud
Home » De Beste en Goedkoopste Keuring op Asbest bij Ecotest!

De Beste en Goedkoopste Keuring op Asbest bij Ecotest!

Pand verkopen en Asbest en EPC keuring nodig? Ecotest helpt u graag! In de hedendaagse vastgoedmarkt is de veiligheid van bouwmaterialen een kritieke zorg, vooral in oudere constructies. Een specifieke stof die aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is asbest. Deze gevaarlijke vezel, eens een standaard bouwmateriaal, is tegenwoordig onderhevig aan strikte regelgeving. Hier komt Ecotest op de voorgrond, een gespecialiseerd bedrijf dat uitblinkt in asbestkeuring, een essentiële dienstverlening om de aanwezigheid en risico’s van asbest in gebouwen vast te stellen.

Overzicht van Diensten bij Ecotest

Ecotest biedt een uitgebreide waaier aan professionele keuringen en begeleidingsdiensten. Hieronder vindt u een gedetailleerd beeld van wat wij kunnen bieden:

 

 • EPC Diensten: Via de ECOTEST-shop kunt u gemakkelijk een EPC-keuring boeken, essentieel voor het meten van de energie-efficiëntie van gebouwen, beschikbaar met of zonder aanvullende keuringen.

 

 • Asbestdiensten: Voor elk gebouw ouder dan 2001 bieden zij asbestkeuringen aan, verplicht bij verkoop of verhuur sinds 23 november 2022. Eenvoudig te boeken via onze online shop.

 

 • Diensten voor Nieuwbouw en Renovatie: Of u nu gaat bouwen of verbouwen, zij bieden de nodige diensten om uw project te ondersteunen.

 

 • Renovatiebegeleiding: De experts helpen u bij het gericht renoveren, zodat u niet over- of onderdimensioneert en staan u bij met professioneel advies.

 

 • As-built Plannen (Architectplannen): Ze scannen uw gehele woning zowel binnen als buiten met onze 3D scanner, waarna we de huidige toestand in zowel 2D als 3D nauwkeurig in kaart brengen.

 

 • Diensten voor Verkoop en Verhuur: Voor de verkoop of verhuur van uw pand bieden zij alle noodzakelijke diensten om wettelijk in orde te zijn.

 

 • EPB Verslaggeving: Ze adviseren over de beste isolatie- en bouwtechnieken voor uw toekomstige energiezuinige en comfortabele woning.

 

 • Thermografie: Met een thermocamera brengen we in beeld waar uw gebouw last heeft van koudebruggen en warmteverlies.

 

 • 360°-Tour en Virtuele Staging/Renovatie: Voor makelaars en particulieren bieden zij Matterport tours en virtuele staging/renovatie diensten aan.

 

 • Elektrische Keuringen: In samenwerking met ELECTROTEST, een erkend keuringsorganisme, verzorgen ze uw elektrische keuringen.

 

Elk van deze diensten wordt aangeboden met de expertise en professionaliteit die klanten van Ecotest gewend zijn, gericht op het leveren van de beste kwaliteit en klanttevredenheid.

De Imperatief van Asbestinspectie

Vanaf 23 november 2022 is een asbestattest, ook bekend als asbestinventarisattest, onontbeerlijk bij de verhuur of verkoop van residentiële eigendommen gebouwd voor 2001. De asbestinspecteurs van Ecotest voeren een minutieuze evaluatie uit om potentiële asbestbronnen te identificeren die risico’s kunnen vormen bij dagelijks gebruik. Dit betreft niet alleen de bouwmaterialen van de woning zelf maar strekt zich ook uit tot het omliggende terrein.

Wat Behelst de Asbestkeuring bij Ecotest?

Ecotest neemt grondige procedures in acht tijdens een asbestkeuring. Dit omvat:

 

 • Vooronderzoek: Doorlichting van door de eigenaar verstrekte documentatie.
 • Plaatsbezoek en Inspectie: Een fysieke inspectie ter plaatse om verdachte asbesthoudende materialen te identificeren.
 • Opmaak Asbestinventaris: Volgens strikte inspectieprotocollen.
 • Monsterneming en Laboratoriumanalyse: Monsters van verdachte materialen worden in het laboratorium getest om te bevestigen of ze al dan niet asbest bevatten.
 • Afgifte van een Asbestattest: Via de OVAM databank, met een geldigheid van 10 jaar, of 5 jaar indien er hoge risico’s worden vastgesteld.

 

Waarom Ecotest Voor Uw Asbestkeuring?

 1. Gezondheidsrisico’s Minimaliseren: Asbest kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zoals asbestose, longkanker en mesothelioom als vezels worden ingeademd. Een tijdige en nauwkeurige keuring kan deze risico’s helpen beheersen.
 2. Ervaring en Expertise: Ecotest beschikt over jarenlange ervaring en is uitgerust met de kennis en technologie om asbest veilig te identificeren en te beoordelen.
 3. Regelgevende Compliance: Met veranderende wetgeving rond asbest is het van cruciaal belang dat eigenaars samenwerken met een bekwame en up-to-date serviceprovider zoals Ecotest om aan alle juridische vereisten te voldoen.

Asbest- en EPC-keuring Nodig? Twee in één Mogelijk

Bij Ecotest kunt u niet alleen terecht voor een asbestkeuring, maar ook voor een combinatie van asbest- en EPC-keuring. Dit is bijzonder handig voor eigenaars die hun pand willen verkopen of verhuren, waarbij beide attesten vereist zijn. Het EPC-certificaat, dat de energieprestatie van een gebouw beoordeelt, ontvangt u binnen 24 uur na het plaatsbezoek. Het asbestattest, echter, kan langer op zich laten wachten, afhankelijk van de tijd die nodig is voor de analyse van monsters in het lab.

Conclusie

Asbestkeuring is een onmisbaar element in het beheer van vastgoedrisico’s, met directe implicaties voor de gezondheid en veiligheid van bewoners. Als u eigenaar bent van een ouder gebouw of voorafgaand aan een renovatie staat, biedt Ecotest een cruciale service die uw veiligheid en die van anderen waarborgt. Bel vandaag nog voor een asbestkeuring door Ecotest, uw vertrouwde partner in asbestdetectie en -beheer, in Limburg, Vlaams-Brabant of Antwerpen.

 

Met de professionele aanpak en diepgaande asbestkeuringen staat Ecotest aan uw zijde voor een gezondere, veiligere leefomgeving.

Meer over asbest, EPC en EPB:

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!