Onlangs zag ik op TV Jerk Chicken voorbijkomen in een BBQ programma. Ik had de naam Jerk Chicken al gehoord maar ik had het nog nooit gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen dus!

Dit gerecht is afkomstig uit Jamaica dus je kan al verwachten dat het een redelijk spicy gerechtje is. Hoofdingrediënten zijn o.a. look, hete pepers dus ja, er zit best wat pit in!

Als je op internet gaat zoeken kom je heel veel verschillende recepten tegen maar ik heb er twee uitgekozen die ik het beste vond.

Jerk Chicken op de BBQ

Voor dit recept heb ik een filmpje van Jamie Oliver samen met Levi Roots genomen. Hun BBQ versie is eenvoudig te maken en ziet er superlekker uit!

Het filmpje is voorzien van de nodige Jamaicaanse commentaar zodat je ineens al in de juiste stemming komt.

Het enige dat ik in bovenstaand recept een beetje durf te betwijfelen is het feit dat ze het vlees 40 minuten op de grill laten liggen… Ik heb het gemaakt met kipfilets en die heb ik ongeveer een kwartier laten liggen en toen waren ze prima.

Jerk Chicken in de oven

De marinade is hier lichtjes anders. Eerlijk gezegd komt deze marinade het meest overeen met wat je overal vind op het internet. Jamie Oliver gebruikt geen kaneel maar in de meeste recepten is dat er wel bij.

De chef in het filmpje maakt haar kip in de oven maar met deze marinade kan je natuurlijk ook je kip op de BBQ klaarmaken.

Ik heb deze versie ook gemaakt en je hebt een top kip receptje uit de oven maar voor de échte Jerk Chicken smaak heb je die rooksmaak van de grill toch nodig.

Lekker met rijst en wat gegrilde ananas. In één van de recepten die ik gelezen heb werd dit gemaakt met mango-komkommer salade. Dat gaan we binnenkort eens proberen!

En? Welke versie verkiezen jullie? Of hebben jullie nog een beter recept? Laat het weten in de commentaren!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Bekijk dan zeker het overzicht van onze BBQ recepten eens.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/jerk-chicken.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/jerk-chicken.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQOnlangs zag ik op TV Jerk Chicken voorbijkomen in een BBQ programma. Ik had de naam Jerk Chicken al gehoord maar ik had het nog nooit gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen dus! Dit gerecht is afkomstig uit Jamaica dus je kan al verwachten dat het een redelijk...Alles voor de man met smaak!