Ook op de BBQ bestaan er gerechtjes, klassiekers zeg maar, die je zeker eens moet maken en deze MOINK balls zijn hier een goed voorbeeld van! Als je geregeld naar een BBQ feestje gaat is de kans vrij groot dat je ze al eens gegeten hebt. Het zijn kleine gehaktballen waar een reepje spek rond gewikkeld is.

Klinkt goed? Dat is het ook! Het is heel eenvoudig om te maken dus zeker doen wanneer je volgende keer je barbecue aansteekt.

Voor de MOINK balls bestaat er een min of meer vast recept maar ik heb voor mijn ballen wat moeten improviseren wegens het ontbreken van enkele ingrediënten. Op onderstaande websites vind je het juiste recept en ook nog wat achtergrondinformatie:

Rookzondervuur.be en bbq-nl.com

MOINK balls op de BBQ

Zoals ik hierboven al schreef is het echt niet moeilijk. Je begint met het gehakt te kruiden met look, oregano, geraspte parmezaan, een eitje en peper en zout.

moink balls

Je maakt de gehaktballetjes ongeveer even groot als een pingpong bal en je draait er een reepje spek rond.

Het resultaat zal er ongeveer zo uitzien als op onderstaande foto. Je kan er een prikkertje doordoen maar dat was bij mij niet nodig. Het spek bleef mooi aan elkaar kleven.

Voor deze MOINK balls goed te kunnen klaarmaken heb je een BBQ nodig waarop je indirect kan grillen. De ballen hebben wel wat tijd nodig en als je dat recht boven de kolen doet gaan de ballen zeker aanbranden.

In principe moeten de MOINK balls ingestreken worden met een BBQ saus maar die had ik juist niet meer in huis. Volgende keer beter maar de mensen die de balletjes geproefd hebben, hebben me allemaal verzekerd dat het ook zonder die BBQ saus heel lekker was.

Zelf al gemaakt of nog nuttige tips/info over dit gerechtje? Laat maar weten in de commentaren!

Op zoek naar meer BBQ inspiratie? Check dan ook even het overzicht van onze andere barbecue recepten.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/moinkballs.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/moinkballs.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQOok op de BBQ bestaan er gerechtjes, klassiekers zeg maar, die je zeker eens moet maken en deze MOINK balls zijn hier een goed voorbeeld van! Als je geregeld naar een BBQ feestje gaat is de kans vrij groot dat je ze al eens gegeten hebt. Het zijn kleine...Alles voor de man met smaak!