Meteen naar de inhoud
Home » Internetbellen via Voip: Profiteer van de voordelen

Internetbellen via Voip: Profiteer van de voordelen

In het bedrijfsleven maken bedrijven al enige tijd van Voip-telefonie. Met deze Voice Over een IP-netwerk wordt er getelefoneerd via het internet. Via deze technologie worden spraak en data gebundeld, zodat er nog maar één infrastructuur nodig is voor de telefooncentrale van een bedrijf. Ten opzichte van de reguliere telefoonlijn biedt Voip-telefonie de nodige voordelen. Daarover leest u meer in dit artikel.

Meerdere gesprekken

Soms komt het voor dat een klant belt met een vraag die u niet direct kunt beantwoorden. Waar u voorheen het nummer van de klant moest noteren en deze op een later moment moest contacten, zet u met Voip-telefonie deze klant eenvoudig in de wacht. In de tussentijd belt u een collega die het juiste antwoord kan verschaffen en als u de oplossing heeft keert u snel terug naar het gesprek met de klant om zijn probleem af te handelen.

Goedkoper

De overstap naar Voip-telefonie is goed voor de portemonnee. Een bedrijf moest namelijk geen kosten te maken voor de aanleg van een telefoonlijn. Daarnaast is het een zeer voordelige keuze wanneer het bedrijf internationaal zaken doet. Het bellen met een gewone telefoonlijn naar het buitenland is een vrij dure bezigheid. Met Voip-telefonie bespaart u in dit geval fors.

Flexibel

Een andere pluspunt aan Voip-telefonie is de flexibiliteit. U bent niet langer gebonden aan een vaste werkplek. U heeft enkel een werkende internetverbinding nodig. Dit maakt het thuiswerken of werken op een andere locatie heel eenvoudig mogelijk. U en uw personeel zijn altijd en overal bereikbaar.

Gebruikersgemak

Voip-telefonie blinkt uit in het gebruikersgemak. Allereerst gaat de installatie eenvoudig en snel. Als de installatie is afgerond kunt u direct aan de slag. Ook het uitvoeren van updates is niet moeilijk. Dit gaat gewoon via het internet. U heeft de hulp van een technisch installateur niet nodig. Alles kunt u helemaal zelf doen.

Extra mogelijkheden

Een Voip-telefoon heeft een vrijwel identiek uiterlijk als een normale telefoon. Het verschil merkt u pas in het gebruik. Een Voip-telefoon heeft tal van mogelijkheden die een normale telefoon niet heeft. Knoppen als ‘Doorschakelen’ en ‘in een vergadering’ maken u het alleen maar gemakkelijker. En dat zonder dat er extra ruimte nodig is. U heeft enkel ruimte nodig voor een telefoontoestel. Voor het optimale gemak is een headset een groter aanrader.

 

Veel bedrijven maakten al de overstap naar Voip-telefonie. Het gemak in combinatie met de kostenbesparing maakt het voor ondernemers een goede en veilige keuze.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!