Meteen naar de inhoud
Home » Wat zijn de voordelen van een stadsbon?

Wat zijn de voordelen van een stadsbon?

Een stadsbon? Wat is dat? En wat zijn de voordelen van een stadsbon? Dat leg ik jullie hieronder graag uit!

Stadsbonnen zijn een relatief nieuw fenomeen in de wereld van de cadeaubonnen maar ze winnen snel aan populariteit. Het is een bon die kan worden gebruikt bij deelnemende lokale bedrijven in een bepaalde stad of gemeente.

Enkele voordelen van een stadsbon

Hieronder geef ik jullie 5 voordelen van dit soort cadeaubon:

 • Steun lokale bedrijven

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een stadsbon is dat je de lokale bedrijven ondersteunt. In tegenstelling tot het kopen van producten bij grote, internationale ketens, zorgt het kopen van stadsbonnen ervoor dat het geld in de lokale gemeenschap blijft en wordt besteed aan de bedrijven die bijdragen aan de economie van de stad. Door het stimuleren van de lokale economie help je de lokale gemeenschap te groeien en bloeien.

 • Bevorder duurzaamheid

Het gebruik van stadsbonnen kan ook de duurzaamheid van de gemeenschap bevorderen. Door te winkelen bij lokale bedrijven, verminder je de noodzaak voor grote transporten van goederen van elders, waardoor er minder CO2-uitstoot is en er minder middelen worden gebruikt voor transport. Bovendien gebruiken lokale bedrijven vaak duurzamere productiemethoden en materialen, waardoor het winkelen bij lokale bedrijven een duurzamere keuze is dan winkelen bij grote ketens.

 • Ontdek nieuwe winkels

Door stadsbonnen te gebruiken, kun je ook nieuwe winkels ontdekken waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden. Omdat stadsbonnen bij veel verschillende lokale bedrijven kunnen worden ingewisseld, is dit een geweldige manier om de lokale gemeenschap te verkennen en nieuwe en unieke winkels te ontdekken die je anders misschien niet zou hebben gevonden.

 • Een geweldig cadeau

Stadsbonnen zijn ook een geweldig cadeau voor vrienden en familie die in de stad wonen. In plaats van een standaardcadeau te geven, kun je met een stadsbon een ervaring geven en de ontvanger de kans geven om nieuwe winkels en restaurants te ontdekken. Bovendien ondersteun je hiermee de lokale economie en draag je bij aan de gemeenschap.

 • Flexibel

Ten slotte zijn stadsbonnen flexibel. Je kunt ze op verschillende plaatsen gebruiken en voor verschillende producten of diensten. Als je bijvoorbeeld een stadsbon hebt van € 50,- kun je deze besteden bij verschillende deelnemende winkels en restaurants, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt op dat moment. Het gebruik van stadsbonnen biedt je dus veel flexibiliteit en keuzevrijheid.

 

Dit zijn dus de belangrijkste voordelen van een stadsbon. Door het ondersteunen van de lokale economie, het bevorderen van duurzaamheid, het ontdekken van nieuwe winkels en het flexibele gebruik zijn stadsbonnen een geweldige manier om bij te dragen aan de lokale gemeenschap en de economie.

Waar kan je het kopen?

Dat is heel simpel, je koopt ze gewoon online! Hieronder staat een overzicht van alle bonnen die momenteel beschikbaar zijn.

cadeaubon aalst cadeaubon antwerpen
stadsbon brugge stadsbon gent
stadsbon kust stadsbon leuven
Stadsbon Oostende stadsbon kortrijk

 

Review Stadsbon

Absoluut een goed idee vind ik persoonlijk! In elke stad heb je ongeveer 200 deelnemende handelaars en daar kan je al eens iets mee. De zaken waar je de bon kan gebruiken zijn heel uiteenlopend en dat is natuurlijk prima omdat er dan voor iedereen wel iets tussenzit. Ik zie bloemenwinkels, restaurants, kledingwinkels, enz.

Wat er niet tussenzit zijn de grote ketens en dat vind ik ook niet meer dan normaal. Het is echt de bedoeling dat je de meer lokale handelaars leert kennen door deze stadsbon.

Heb jij al ervaring met deze bonnen? Laat het zeker even weten in de commentaren onder dit artikel aub!

 

Facebook Comments Box

6 reacties op “Wat zijn de voordelen van een stadsbon?”

 1. Wat een leuk en uniek cadeau is dit. Ik weet niet of dit ook in Nederland bestaat

 2. Ik vind het een leuk concept, maar heb het echter nog nooit gedaan. Wie weet in de toekomst als ik weer eens in België ben.

 3. Linda schrijft 't op

  Wat een leuk origineel cadeau, zo steun je inderdaad de plaatselijke ondernemer, welke er erg blij mee zal zijn.

 4. Lokale ondernemers steunen ben ik altijd voor, maar weet eerlijk gezegd niet, of we zoiets ook hier in Nederland hebben. Het is hoe dan ook een leuk initiatief, ook zeker leuk om cadeau te geven.

 5. Het doet mij een beetje denken aan een VVV-bon zoals we die in Nederland kennen? Daarmee kun je ook bij veel bedrijven terecht. Alleen dit – de stadsbon – klinkt wel heel goed omdat je inderdaad puur de lokale ondernemers nog meer sponsort. Ik vind het een goed idee.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!