Meteen naar de inhoud
Home » Restaurant de Troubadour in Antwerpen

Restaurant de Troubadour in Antwerpen

Restaurant de Troubadour is al jaren een begrip in Antwerpen (Berchem). Ook de eigenaar “Den John” is geen onbekende. Mensen die al in dit restaurant geweest zijn gaan een tweede keer niet langer in De Troubadour eten maar wel bij “Den John”. De man is, als ik mij goed herinner, nog een paar keer op de regionale zender ATV geweest als kok maar zijn populariteit komt toch vooral door zijn hoog entertainment gehalte.

Het restaurant zelf staat op de Bib Gourmand lijst en dat vinden wij persoonlijk toch altijd een goede indicator wat kwaliteit betreft. Hoge verwachtingen dus!

de troubadour

Wat vonden we van de Troubadour?

Bij aankomst in het restaurant werden we onmiddellijk vriendelijk onthaald door een serveuse die ineens onze jassen aannam. Ik was hier al eerder geweest dus ik wist dat het hier altijd druk is en dat was nu niet anders. Als je net binnenkomt overvalt de drukte je een beetje maar eens je gesetteld bent valt het allemaal best mee. Het is hier geen plaats waar je in alle intimiteit een tête-à-tête komt doen. In een zaak waar de patron “Den John” heet verwacht je een bepaalde ambiance en die is er ook: “Druk maar niet te druk, rumoerig maar niet te rumoerig, deftig maar niet te deftig.”

Toen we aan de aperitief begonnen kwam de patron zelf langs om de menu voor te stellen en dat doet hij op een zeer spontane manier en oep zen plat Antwaarps. “Klassieke gerechtjes maar met een twist” zei hij over de menu.

Wij hebben allemaal gekozen voor de 5 gangen Sensations menu van 54 euro gekozen en die was echt uitstekend. Beginnen met foie gras, een soepje, een stukje vis, lekker wild en afsluiten met een heerlijk chocolade dessert. Meer moet dat voor ons niet zijn. De aangepaste wijnen waren ook allemaal in orde en voor de mensen die nog moeten rijden hebben ze een BOB wijnformule.

Chapeau ook voor de bediening! De garcons laveren moeiteloos tussen de vele tafeltjes en hebben altijd een grap of gevatte opmerking achter de hand. Ik had echt het gevoel dat je alles aan hen kon vragen en dat is echt een pluspunt.

Geen nadelen? Mhh, weinig.. Bij één van de gerechten proefde ik net iets teveel ’twist’ in de groentjes maar of dat nu een nadeel te noemen is…

Nee, je mag gerust zijn, dit is een prima restaurant voor wie met vrienden wil gaan eten! Ik geloof dat ze ook formules voor grotere groepen hebben, dan kan je boven in de zaal zitten maar dat moet je maar eens uitzoeken op hun website: http://detroubadour.be/

Laat mij eindigen  met een gouden tip voor mensen die met de auto willen gaan: “U kan betalend parkeren op de parking van de Albert Heyn achter de hoek.”

Zelf al geweest? Laat het ons weten in de commentaren.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!