Meteen naar de inhoud
Home » Bamboe ondergoed? Ja hoor, het bestaat!

Bamboe ondergoed? Ja hoor, het bestaat!

Af en toe kom ik zo eens iets tegen waarvan ik denk: “Wat is dit nou weer?!” Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat dit met dit bamboe ondergoed ook het geval was! Als ik aan bamboe denk, denk ik nu niet meteen aan lekker comfortabel ondergoed maar blijkbaar is het een nieuwe trend waarvan ik niet op de hoogte was.

Kleding maken van bamboe is echter niet nieuw en je kan zowat alle soorten kleding verkrijgen gemaakt van bamboe. Ik heb eens één en ander opgezocht en het heeft blijkbaar een heel pak voordelen tegenover katoen en al zeker tegenover synthetisch gemaakte kleding.

Bamboe is een 100 procent natuurlijk product en uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige huid, het is namelijk niet alleen zacht maar ook anti-allergisch. Bamboekleding wordt ook wel eens ‘isolerende kleding’ genoemd omdat het koel is in de zomer en warm in de winter. Klinkt goed he, allemaal voordelen waar je niet direct aan denkt bij het zien van een bamboestok.

Naast het draagcomfort zijn er ook nog voordelen voor mens en milieu. Bamboe groeit razendsnel en heeft geen pesticiden of meststoffen nodig. Het groeit ook prima op plaatsen waar andere beplanting bijna niet mogelijk is. Een bamboeplantage opzetten kost dan ook heel wat minder man-uren dan bijvoorbeeld een katoenplantage.

“Hoe zit het dan met panda’s?” hoor ik je denken? “Wat als iedereen bamboe kleding draagt? Dan hebben die beestjes geen eten meer…”. Geen paniek, de bamboe waarvan men kleding maakt is niet dezelfde soort als degene die panda’s eten!

Hoe kom je in godsnaam bij bamboe ondergoed?

Goede vraag. Ik ben er zelf namelijk niet opgekomen want ik kende het niet eens. Mijn vrouw had echter een vriendin die het voor haar man had gekocht en zo gaat dat dan… Voor je het weet heb je zelf een paar heren boxershorts gemaakt van echte bamboe!

Ik heb zelf eens gekeken en ze hebben natuurlijk boxers maar ook sokken, t-shirts, enz. Kortom, ik ben er blij mee en geef mijn vrouw binnenkort dan ook graag een cadeautje terug! Eén van deze t-shirts met lange mouw voor dames lijkt me wel wat.

Zelf ook eens proberen? Gewoon bestellen, ze zitten echt lekker! Nog een laatste voordeel: Je hoeft deze bamboe kleding niet te strijken want het kreukt niet!

PS: Ik haalde het in het begin van het artikel al even aan, bij bamboe denk je natuurlijk ook aan panda’s. Top dieren maar het goed niet echt super met hen, lees zeker ook deze pagina even: https://www.wwf.nl/dieren/panda

PPS: Voor meer stijl, kleding, lifestyle artikels moet je even hier klikken.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!