Meteen naar de inhoud
Home » Extra vitaminen of een detox nodig?

Extra vitaminen of een detox nodig?

Wist je dat septemer en oktober de ideale maanden zijn om extra vitaminen op te doen of om een detox kuur te doen? Het is het begin van de herfst en dus buiten wordt het al gauw wat kouder en wat guurder. Je weerstand kan dus best een boost gebruiken!

Er bestaan allerlei manieren om dit te gaan doen maar laat ons eerst even kijken waarom zo’n detox of extra vitamines nuttig zijn.

Zes redenen waarom je af en toe extra vitamines en/of een detox nodig hebt

  • Je raakt afvalstoffen kwijt

Door onze ‘westerse’ levensstijl hopen afvalstoffen zich langzaam maar zeker op in het lichaam. Een detox kuur helpt je om deze grotendeels te verwijderen.

  • Je krijgt zeker meer energie

Als je een tekort aan vitamines hebt gaat een vitaminenkuur je gegarandeerd meer energie bezorgen. Vitamine A, magnesium, vitamine B12, enz. zijn voorbeelden van vitamines die heel geschikt zijn om extra energie te krijgen.

  •  Je zult afvallen

Een logisch gevolg van beter op je voeding letten is dat je automatisch wat gewicht zal verliezen. Uiteraard helpt lichaamsbeweging ook hierbij.

  •  Je krijgt een betere nachtrust.

Doordat er minder afvalstoffen in je lichaam zitten heeft je lever minder werk en dat zou een positieve invloed op je nachtrust hebben.

  •  Je kunt er een mooiere huid van krijgen

Logisch gevolg alweer, minder afval in je lijf zie je aan je huid. Veel huid aandoeningen zoals eczeem of rode vlekken worden wel eens in verband gebracht met een ongezonde levensstijl.

  • Je start vanaf nu met een gezonde leefstijl

Dat is toch de bedoeling neem ik aan. Als je bewust bezig bent met je extra vitaminen of je detox kuur ga je nadien toch weer niet alles overhoop gooien.

Hoe pak je een detox of een vitaminen boost best aan?

Hierover bestaan verschillende meningen. De ene zweert bij pilletjes, de andere denkt dat elke dag 5 stukken fruit eten de ideale manier is enz.

Ik persoonlijk neem niet zo graag pilletjes en hoewel ik graag fruit eet is 5 stukken per dag veel te veel voor mij. Ik hou het eigenlijk liever eenvoudig. Er zijn online verschillende alternatieven te vinden die het veel eenvoudiger maken om te beginnen detoxen. Als ik zelf een kuur wil doen dan durf ik bijvoorbeeld wel al eens van die 100% natuurlijke sapjes bestellen. Die zitten vol met vitamines en zijn super eenvoudig te gebruiken. Ik neem ze mee naar kantoor en als ik er zin in heb neem ik er eentje.

Een ander voordeel is dat ze niet alleen met fruit bestaan maar ook met groenten. Ook altijd handig om daarvan wat extra binnen te krijgen.

Ik ben ook best benieuwd hoe jullie zo’n detox aanpakken? Laten jullie het even weten in de commentaren?

Niet overtuigd van het nut van ontgiften? Lees dan ook even dit artikel op de site van Voedingscentrum!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!