Meteen naar de inhoud
Home » Klussen in het najaar

Klussen in het najaar

De titel van dit bericht nodigt allicht niet uit om direct verder te lezen maar helaas, klussen in het najaar hoort erbij. Ik denk dan vooral aan alles wat buiten het huis moet gebeuren voor de winter begint.

In mijn geval moet er redelijk wat gebeuren want ik heb een vrij grote tuin en ook best veel tuinmeubelen en accessoires. Hieronder lijst ik alvast even op wat mij nog te wachten staat, want met een plan en een overzicht ben je al direct goed op weg!

Laat in de commentaren gerust weten welke klussen jullie nog allemaal moeten doen.

Tuinmeubelen

Alle tuinmeubelen moeten tijdens de winter in mijn tuinhuis. Plaats is er genoeg, dus dat is geen probleem maar ik heb graag dat alles netjes is voor het naar binnen gaat. De lounge, de tuinstoelen, enz. moeten allemaal afgespoten en afgekuist worden zodat ze helemaal proper zijn.

Vervelend, maar het scheelt een pak werk als je volgend jaar bij de eerste zonnestralen je meubelen buiten wil halen.

Tuin accessoires

Ik heb een sierfontein, een BBQ en een paar verwarmingselementen die allemaal proper gemaakt moeten worden.

Bij de fontein moet enkel het water afgelaten worden en de verwarming moet gewoon eens opgewreven worden. De BBQ is een ander verhaal… Na een heel seizoen grillen kan ik best een schuurborstel gebruiken om alles proper te krijgen. Daarnaast moet ik ook alle vijsjes nog eens aandraaien en zorgen dat de zakken houtskool die nog overgebleven zijn mooi omhoog liggen zodat ze niet vochtig worden.

De tuin

Dit is het grootste werk. Alle planten moeten gesnoeid worden, het gras moet nog een laatste keer afgereden worden en binnenkort moeten de bladeren ook weer opgeruimd worden.

Hatelijke klus vind ik dat! Ik doe het nu al een paar jaar met de hand, maar dit jaar gaan we het anders aanpakken. Ik heb op de website van Fixami gezien dat ze daar bladblazers op benzine en op batterijen hebben. Zoiets moet ik hebben! Ik weet dat je hier en daar ook goedkopere blazers met een draad kan vinden maar als ik toch iets aanschaf dan liever ineens goed en zonder hinderlijke draad.

Daarnaast moet ook het gazon nog eens bemest worden.

Tuinhuis

Dit behoort normaal niet tot de jaarlijkse klusjes, maar dit jaar moet ik ook het tuinhuis nog even onder handen nemen. De verf op de dakrand is helemaal aan het afbladeren en ik zou toch graag voor de winter nog een nieuwe beschermingslaag erop zetten. Misschien dat de verf last heeft gehad van de extreme hitte deze zomer…

In ieder geval, eerst moet alles afgeschuurd worden en dan moeten er minstens 2 lagen verf op. Ook hier gaan we niet prutsen maar het ineens goed doen. Daarom ga ik mij ineens een kleine schuurmachine aanschaffen. Dat kan later altijd nog van pas komen.

 

Je leest het, best nog wel wat werk voor de boeg. Ik hoop dat de kinderen hun Playstation een paar uurtjes willen laten staan en me een handje toesteken!

Hoe zit dat bij jullie? Ook zoveel werk of laten jullie de boel gewoon zoals het is? Laat het weten in de commentaren.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!