Meteen naar de inhoud
Home » Bezoek aan de kelders van G.H. Mumm

Bezoek aan de kelders van G.H. Mumm

Als ik in de Champagnestreek ben bezoek ik vooral kleinere champagne huizen maar ook altijd één groot, bekend huis. Eerder was ik al bij Mercier en Pommery en deze keer was G.H. Mumm aan de beurt.

Ik ken het merk G.H. Mumm natuurlijk wel maar had er totaal geen band mee. Ik durf zelfs niet met zekerheid zeggen of ik Mumm al gedronken had voor mijn bezoek. Dit is zo’n champagne die ik zo in de supermarkt zie staan tussen de Laurent Perriers en de Veuve Clicquots van deze wereld.

Waarom wou ik deze dan bezoeken? Heel simpel, begin maart zijn veel van de grote champagne huizen nog niet open en G.H. Mumm wel.

Of het een meevaller is geworden of net niet leest u hieronder.

Kelderbezoek bij G.H. Mumm

Mumm is een huis in Reims. Het is in 1827 opgericht door 3 Duitse broers en heeft ondertussen heel wat meegemaakt. Dit en nog een heel deel andere dingen vertelt men u tijdens een korte inleiding in een nogal saai lokaal 7 meter onder de grond. De uitleg die je hier krijgt is vrij standaard. Wie heeft het huis opgericht, hoe maken ze champagne, waarom is Mumm zo een goede champagne enz. Niks nieuws voor wie eerder één van deze grote huizen heeft bezocht.

Het begin van de rondleiding was dus niet echt veelbelovend maar na de inleiding nam de dame van Mumm ons mee naar een tweede trap en die trap bracht ons nog eens zeven meter dieper onder de grond, in de echte kelders.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik door die kelders wel aangenaam verrast was. Onze gids vertelde ons dat G.H. Mumm zo maar eventjes 25 kilometer tunnel heeft onder de straten van Reims. Behoorlijk indrukwekkend!

De rondleiding in de kelders is zoals het hoort. De gids neemt je mee door enkele gangen waar je op verschillende plaatsen een extra uitleg krijgt.

Na het bezoek krijg je uiteraard ook nog een glasje van hun “Cordon Rouge” te proeven.

De inkom is 20 euro, wat niet goedkoop is, maar je krijgt eigenlijk een heel mooie rondleiding en een glas champagne achteraf. De moeite om toch eens te doen!

De officiële website van G.H. Mumm: http://www.ghmumm.com/

Hieronder staan een paar sfeerbeelden van mijn bezoek.

g-h-mumm-kelder

g-h-mumm-kelder-4

g-h-mumm-rondleiding

g-h-mumm-kelder-1

g-h-mumm-degustatie

g-h-mumm-formule-1

Nog een leuk weetje voor de Formule 1 liefhebbers.

G.H. Mumm heeft sinds 2000 een contract met de Formule 1 wereld. Na een Formule 1 wedstrijd zie je de piloten op het podium altijd grote flessen champagne leegspuiten en dat zijn flessen van G.H. Mumm.

Het zijn de Jéroboam flessen van 3 liter die u hier op de foto ziet. Helemaal vooraan zijn de flessen die men dit jaar nog gaat gebruiken en meer naar achter staan de flessen voor volgende seizoenen al klaar.

Alonso, Hamilton, Vettel, enz. krijgen deze flessen misschien binnenkort in handen om de lekkere champagne leeg te spuiten over zichzelf en het publiek.

 

 

Wil u zelf ook eens een weekendje naar de Champagne? Lees dan ook de artikels hieronder.

Logeren in de Champagnestreek.

Tips voor een bezoek aan de Champagnestreek.

 

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Bezoek aan de kelders van G.H. Mumm”

  1. Alweer een mooi artikel en precies verteld zoals het is.
    Wist je dat je een tour & proeverij bij Champagne Mumm (en vele ander champagnehuizen) vooraf kunt boeken via http://www.champagne-booking.com .
    Het grootste Champagneplatform op het web.
    Vele reviews van bezoekers.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: