Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Charles Mignon

Champagne Charles Mignon

Champagne Charles Mignon is een leuk adres voor mensen die graag een kelder willen bezoeken maar die ook graag een persoonlijke toets aan het bezoek willen toevoegen. Bij grote kelders zoals Mercier, Pommery of Mumm heb je natuurlijk de kilometerslange kelders waar je mond van openvalt maar je mist er de persoonlijke touch die de kleine champagneboertjes wel hebben. Charles Mignon is een goed alternatief voor wie graag beide heeft.

Charles Mignon is gelegen in Epernay, de champagne hoofdstad. Ze produceren 1,5 miljoen flessen per jaar dus dit is zeker geen kleine jongen maar het bedrijf wordt nog volledig geleid door de familie Mignon en is dus geen multinational zoals de andere grote huizen.

Degustatie en kelderbezoek bij Charles Mignon

Ik had op voorhand gebeld om een afspraak te maken en men vertelde mij dat ik zeker welkom was en dat een groep van 14 personen absoluut geen probleem was. Als je de keldertoer wil doen kan je kiezen uit een paar vershillende formules. Vanaf 5 euro krijg je een rondleiding en als je een glas champagne wil proeven is het 7 euro. Ze hebben ook nog een tour waarbij je o.a. foie gras krijgt en meerdere soorten champagne en die kost 25 euro.

Wij hebben de tour van 10 euro genomen en daarbij proef je 2 soorten champagne en krijg je een stukje chocolade en een rosé biscuit.

Bij aankomst werden we verwelkomd door de zoon en de dochter en die hebben ons met de nodige aandacht ontvangen. Tijdens de tour krijg je een uitgebreide rondleiding in de kelder, je krijgt ook een film te zien over het onstaan van het champagnehuis Charles Mignon en uiteraard sluit je af met een degustatie.

De champagnes van Mignon zijn goed maar nogal prijzig. Persoonlijk heb ik hier enkel een speciale cuvée gekocht en de rest van mijn centjes bewaard voor bij de kleinere huizen rond Epernay. Op zich is dit geen probleem want je betaald ten slotte al voor de tour.

Meer informatie staat op hun website: http://www.champagne-mignon.fr/

 

epernay-charles-mignoncharles-mignon-epernay

charles-mignon-vaten-champagne

kelders-charles-mignon-epernay

charles-mignon-kelderbezoek

degustatie-charles-mignon charles-mignon


7504_WE in Champagne_met OPIemand een prachtige belevenis cadeau doen?

Koop hen dan deze Vivabox om zelf een weekendje naar de Champagnestreek te gaan.

Dit is echt een onvergetelijke ervaring!

Facebook Comments Box

1 reactie op “Champagne Charles Mignon”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!