Deze kleine champagneboer heb ik toevallig leren kennen via hun website. Ik had al min of meer een route uitgestippeld voor mijn jaarlijkse champagne-trip en deze lag perfect op de weg die ik wou volgen. Ik had meerdere alternatieven maar toen ik de tarieven kreeg wist ik dat ik deze moest bezoeken. Een brut voor 12,90 € dat is echt niet duur! Bovendien kan je op de website zien dat deze brut dan ook nog eens in de Guide Hachet staat.

Het is altijd afwachten hoe de champagne smaakt maar ondertussen weet ik dat dit een goede keuze was!

Degustatie bij Champagne Brunot

guy-brunot-brut

Champagne Guy Brunot is een champagne huis in Dizzy, een klein dorpje vlakbij Epernay. Als je binnenkomt kom je in een soort ontvangsthal en achteraan is de degustatie ruimte. Als je in de degustatie ruimte komt is de eerste indruk dat het hopeloos verouderd is maar op zich heeft dat wel zijn charme. De ruimte staat vol met champagne accessoires en in het midden staat een grote ronde tafel. Wij waren met een groep van acht en dat is perfect te doen.

Mevrouw heeft ons alle champagnes laten proeven en overal de juiste uitleg bijgegeven. Persoonlijk vond ik al hun champagnes goed maar vooral de Grand Reserve Brut Nature is het vermelden waard! Ik zei het eerder al, deze kost slechts 12,90 euro en voor dat geld is het een echte topper. De champagne heeft een bijzonder lekkere, fruitige nasmaak. Dikwijls is een brut nature iets scherper doordat er geen suiker wordt toegevoegd maar dat is bij deze dus niet het geval.

Mijn advies: zeker bezoeken én kopen!

Meer info: http://www.champagnebrunot.fr/

 

Als je langsgaat, vergeet dan niet te vertellen dat je hen ontdekt hebt op sixpacks.be!

champagne-guy-brunot-dizzy

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/champagne-guy-brunot-dizzy.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/champagne-guy-brunot-dizzy.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneDeze kleine champagneboer heb ik toevallig leren kennen via hun website. Ik had al min of meer een route uitgestippeld voor mijn jaarlijkse champagne-trip en deze lag perfect op de weg die ik wou volgen. Ik had meerdere alternatieven maar toen ik de tarieven kreeg wist ik dat ik...Alles voor de man met smaak!