Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Guy Brunot

Champagne Guy Brunot

Deze kleine champagneboer heb ik toevallig leren kennen via hun website. Ik had al min of meer een route uitgestippeld voor mijn jaarlijkse champagne-trip en deze lag perfect op de weg die ik wou volgen. Ik had meerdere alternatieven maar toen ik de tarieven kreeg wist ik dat ik deze moest bezoeken. Een brut voor 12,90 € dat is echt niet duur! Bovendien kan je op de website zien dat deze brut dan ook nog eens in de Guide Hachet staat.

Het is altijd afwachten hoe de champagne smaakt maar ondertussen weet ik dat dit een goede keuze was!

Degustatie bij Champagne Brunot

guy-brunot-brut

Champagne Guy Brunot is een champagne huis in Dizzy, een klein dorpje vlakbij Epernay. Als je binnenkomt kom je in een soort ontvangsthal en achteraan is de degustatie ruimte. Als je in de degustatie ruimte komt is de eerste indruk dat het hopeloos verouderd is maar op zich heeft dat wel zijn charme. De ruimte staat vol met champagne accessoires en in het midden staat een grote ronde tafel. Wij waren met een groep van acht en dat is perfect te doen.

Mevrouw heeft ons alle champagnes laten proeven en overal de juiste uitleg bijgegeven. Persoonlijk vond ik al hun champagnes goed maar vooral de Grand Reserve Brut Nature is het vermelden waard! Ik zei het eerder al, deze kost slechts 12,90 euro en voor dat geld is het een echte topper. De champagne heeft een bijzonder lekkere, fruitige nasmaak. Dikwijls is een brut nature iets scherper doordat er geen suiker wordt toegevoegd maar dat is bij deze dus niet het geval.

Mijn advies: zeker bezoeken én kopen!

Meer info: http://www.champagnebrunot.fr/

 

Als je langsgaat, vergeet dan niet te vertellen dat je hen ontdekt hebt op sixpacks.be!

champagne-guy-brunot-dizzy

 

Facebook Comments Box
Tags:

6 reacties op “Champagne Guy Brunot”

 1. Ook dit huis bezocht. Wij kregen van mijnheer een uitleg over het proces en de achtergrond van de Champmagne's in vloeiend Engels. Daarna een degustatie van mevrouw waarbij we begonnen met de Brut. We vonden ze wel ok, maar waren niet echt enthousiast over de Champagne's. Ik had al in mijn hoofd dat ik persoonlijk liever een paar euro meer betaal per fles en dan een betere Champagne heb. Gelukkig(had zelf even niet meegekregen dat er ook nog een Brut Natur was) kwam uiteindelijk de Brut Natur ook nog op tafel nadat ik verschillende malen had aangegeven juist het frisse in een Champagne zo te kunnen waarderen. Deze smaakte ons goed en we hebben uiteindelijk een doos meegenomen(13,30 de fles).

 2. Hallo Corné

  Goed om weten! Ik heb die Brut Natur ook nog niet geproefd. Misschien dat ik dit jaar nog eens langsga om hem te proeven.

 3. Herlinde

  Hartelijk dank voor de tips. Wij bezochten G. Brunot net. Ze bouwden net een splinternieuwe degustatiezaal, maar gelukkig ontving Madame Brunot ons nog in de oude degustatiekamer. Authentiek, verouderd zeker, maar zeer charmant. Alle champagnes mogen proeven. De Brut nature was voor ons iets te scherp, maar dat is omdat we geen echte champagne kenners zijn. Het was alvast een leuke degustatie, de champagnes zijn lekker, de vrouw gaf zeer veel uitleg. De prijzen zijn iets verhoogd uiteraard sinds paar jaar geleden. Wij kochten de Blanc de blancs voor 15,80. Super lekker!

  1. Leuk dat je ervan genoten hebt! Ja, die prijsverhogingen zijn jammer genoeg niet tegen te houden…

 4. Kamelot

  Vandaag langsgeweest.
  Prijs-kwaliteit zeer goede champagnes. De brut nature is een aanrader (€15,60), evenals de millésime 2013 (€22,50)

 5. Hallo Corné,
  Naar aanleiding van jouw informatie hebben we ook een afspraak gemaakt. Vriendelijke ontvangst. Een flight van heerlijke Champagnes geproefd. Mevrouw is iemand van weinig woorden, maar als je blijk geeft de Champagne te waarderen en veel vragen stelt over het bedrijf, de manier van produceren en het dorp, komt ze los. Weggegaan met heel wat doosjes. Over de hele lijn meer dan uitstekend. Anno 2022 prijzen rond de €20.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!