Champagne Michel Bahuchet is écht wel de verrassing van mijn laatste reis naar de Champagnestreek! Deze stond niet op het lijstje van de huizen die ik geselecteerd had maar door een stom toeval zijn we hier toch gestopt en daar kan ik alleen maar blij om zijn.

Het was al donker toen we in Champillon een voetganger aanspraken voor een informatie. De man bleek Michel Bahuchet te zijn en hij nodigde ons uit om nog vlug een korte degustatie te doen voor we naar ons hotel reden. Die degustatie hebben we gedaan maar zoals u hieronder kan lezen was ze allesbehalve kort.

champagne-michel-bahuchet-champillon

Degustatie bij Michel Bahuchet

Het huis Bahuchet is een klein en onbekend huis. Ik heb op internet zelfs geen website gevonden en dat is toch een klein minpunt want zonder onze toevallige ontmoeting had ik nooit het bestaan van deze champagneboer leren kennen. Het is ook een gewoon rijhuis dus als je door Champillon moest rijden zou  je er allicht zo voorbij zijn.

Qua champagnes maakt de man echte pareltjes! Het gamma begint bij een Grande Réserve brut (13,50 €) en gaat tot een Cuvée Prestige Blanc de Blancs (28,50 €). Het is een récoltant – manipulant dus iemand die heel het productieproces zelf doet.

Als je op voorhand laat weten dat je graag een rondleiding krijgt kan hij je ook tonen hoe de productie van de champagne ineen zit. Aan de overkant van de straat zijn een paar hangars waar hij zijn champagne maakt.

Ik heb zelf de Carte d’Or en de Millésime van 2008 gekocht. Bubbels met smaak!

Het minste dat je over Michel kan zeggen is dat hij bijzonder enthousiast is over zijn eigen producten. Tijdens de degustatie heeft hij geen seconde gezwegen en heeft hij ons tot in de kleinste details uitgelegd hoe alles in zijn werk ging. Of dit kwam door terechte trots of door heel de dag mee te proeven weet ik niet…

In ieder geval, de champagne vloeide rijkelijk en van enkele flessen hebben we zelfs een tweede glas gekregen.

Kortom, dit was een bijzonder geslaagde degustatie en absoluut voor herhaling vatbaar! Iedereen van ons gezelschap heeft hier verschillende dozen gekocht omdat iedereen het er over eens was dat dit een verborgen toppertje is.

Normaal zou ik hier nog de website posten maar die is er volgens mij dus niet. Contactgegevens kan ik jullie wel geven:

Michel Bahuchet
23 – 28 Bis rue René Baudet
51160 Champillon
https://champagnembahuchet.wixsite.com/champagnembahuchet
+33 3 26 51 88 84

 

Als je Bahuchet bezoekt, laat dan even weten dat je hem ontdekt hebt via Sixpacks.be!

degustatie-michel-bahuchet visit-michel-bahuchet
champagnes-michel-bahuchet

Lees zeker ook:

Logeren in de Champagnestreek

Op reis naar de Champagnestreek

Hotel boeken in de Champagnestreek? Check Booking.com voor de beste prijzen:

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/degustatie-michel-bahuchet.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/degustatie-michel-bahuchet.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneChampagne Michel Bahuchet is écht wel de verrassing van mijn laatste reis naar de Champagnestreek! Deze stond niet op het lijstje van de huizen die ik geselecteerd had maar door een stom toeval zijn we hier toch gestopt en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Het was al...Alles voor de man met smaak!