Meteen naar de inhoud
Home » de Kathedraal van Reims

de Kathedraal van Reims

Wat doet een artikel over de kathedraal van Reims op een site over eten en drinken? Heel eenvoudig, Reims is de hoofdstad van de Champagnestreek en als het over champagne gaat dan schrijven wij erover!

De kathedraal van Notre-Dame de Reims is écht een kanjer! Als je tussen het degusteren door nog even tijd hebt moet je gewoon deze kathedraal bezoeken. Als je in Reims bent kan je trouwens moeilijk anders, de kathedraal is namelijk het centrum van de stad.

Een korte voorstelling van de Kathedraal van Reims

Wie echt interesse heeft in de geschiedenis van de kathedraal moet zeker doorklikken op deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kathedraal_van_Reims

Het gebouw stamt uit de 13de eeuw dus het is onbegonnen werk om zelf een geschiedenis te gaan neerschrijven. Wel leuk om weten is dat de Franse koningen in de kathedraal van Reims werden gekroond en niét in Parijs. Het is leuk om te denken dat dit te maken heeft met de champagne maar historici zullen ons onmiddellijk tegenspreken omdat de eerste koningen al gekroond werden lang voor er sprake was van champagne.

Hieronder geef ik nog een paar foto’s mee die ik gemaakt heb tijdens mijn laatste bezoek. Er staat geen foto van de voorkant tussen omdat de voorgevel juist ontsierd werd door een hele grote stelling.

Reims is natuurlijk ook bekend voor zijn vele bekende champagnehuizen. Combineer dit bezoek dan ook met een bezoekje aan Pommery, G.H. Mumm, Veuve Clicquot, enz.

beelden-gevel-kathedraal-reims

beelden-kathedraal-reims

detail-buitenkant-kathedraal-reims

gewelven-kathedraal-reims

glasramen-kathedraal-reims

kathedraal-van-reims-champagne

Op foto 2 (rechts) en foto 3 (links onderaan) zie je de ‘Lachende Engel’, het meest bekende beeld op de kathedraal. Nergens in Europa staat er trouwens een kathedraal met meer beelden op dan hier in Reims.

 

Wil je zelf een weekendje naar de Champagnestreek gaan? Lees dan zeker ook de artikels hieronder of neem een kijkje op de site van Trivago voor een leuk hotel te vinden.

Logeren tussen de Champagneboeren

Op reis naar de Champagnestreek

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: