Meteen naar de inhoud
Home » Een gîte in de Champagnestreek voor grote groepen

Een gîte in de Champagnestreek voor grote groepen

Wil je met de familie of vrienden op reis naar de Champagnestreek? Dan heb ik een goede tip voor je!

Gîte La Petillante is een gloednieuwe superdeluxe gîte in de Champagnestreek waar je ruim kan slapen met 14 mensen. In het huis heb je 7 slaapkamers waarvan enkele zelfs een eigen badkamer hebben. Deze gîte is gelegen in Soudron een dertigtal kilometer onder Epernay.

Gîte La Pétillante in Soudron

Zoals ik hierboven al schreef is heel het huis gloednieuw! Het is pas enkele maanden open en dat zie je er aan want alles blinkt nog. Toen ik er logeerde met familie en vrienden hebben we uitgebreid gesproken met de eigenaars en die hebben ons alles tot in detail uitgelegd. Het hele huis zit vol met (onzichtbare) hypermoderne technologie: er is vloerverwarming, een geavanceerd verluchtingssysteem, elektrische rolluiken en veluxen, gratis wifi, verlichting met bewegingssensoren, enz. Er zitten in deze gîte heel wat snufjes die ik thuis ook zou willen!

Doordat men op het gelijkvloers ook een kamer met badkamer heeft voorzien is dit ook geschikt voor mensen met een rolstoel.

En oh ja, het beste heb ik nog niet verteld: er zit ook een jaccuzi en een sauna in!

Wij hebben hier gelogeerd in november maar ik denk er aan om tijdens de zomermaanden nog eens terug te gaan en de kinderen mee te nemen. Er is een tuin aan de gîte en in de buurt is er vanalles te zien.

Zijn er geen nadelen aan? Toch wel, het grootste nadeel van deze verblijfplaats is dat het niet echt in het centrum van de Champagnestreek ligt. Wie houdt van degusteren moet in de dorpjes tussen Reims en Epernay zijn en niet in Soudron. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor wie ’s avonds graag op restaurant gaat want in Soudron is er geen restaurant te vinden. De dichtsbijzijnde restaurants en champagneboeren zijn op een twintigtal minuten rijden.

Voor het degusteren is dit niet echt een probleem omdat dit toch een bezigheid is waarmee je gewoonlijk even bezig bent en van de ene naar de andere boer gaat. Bovendien gebeurt dit overdag dus je kan tijdens het rijden genieten van de prachtige landschappen.

Wie een bob heeft kan ’s avonds ook gerust nog op restaurant gaan maar ook voor wie liever niet meer buiten komt is er een schitterende oplossing. De eigenaars werken samen met een traiteur die voor écht weinig geld een prachtig menu klaarzet in de gîte. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is alles warm maken en genieten samen met uw vrienden of familie.

Conclusie?

Doen! Dit huis heeft me enorm verrast qua comfort en het feit dat het wat afgelegen ligt neem je er gewoon bij. Voor families en vriendengroepen zijn er weinig huizen zoals dit te vinden in de Champagnestreek.

Als ik volgend jaar in beperkt gezelschap en zonder kinderen ga dan ga ik gewoon weer naar Epernay maar als ik met een groep ben ga ik zeker opnieuw voor deze gîte!

Boeken kan via www.booking.com je typt ‘Gite La Pétillante’ in en je vindt het direct.

Hieronder nog een paar sfeerfoto’s van ons weekendje:

la-petillante-4

la-petillante la-petillante-6 la-petillante-7

la-petillante-3

la-petillante-2 la-petillante-5

PS: de traiteur die men ons aangeboden had was heel goed maar de eettafel is door onszelf gemaakt. 😉

Meer info over de Champagnestreek vind je in dit artikel: De Champagnestreek bezoeken.

 

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Een gîte in de Champagnestreek voor grote groepen”

  1. Pingback: Logeren tussen de champagneboeren - Sixpacks.be

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!