Meteen naar de inhoud
Home » White Russian: Melk, Wodka en koffielikeur

White Russian: Melk, Wodka en koffielikeur

Melk, wodka en koffielikeur… Rare jongens die Russen hoor ik jullie al denken maar in dit geval klopt dat niet helemaal. De Russen hebben met deze cocktail helemaal niks te maken maar omdat er wodka in zit heeft men het de naam White Russian gegeven. Het het dus evengoed White Polish kunnen heten of zo…

White Russian

Waarom een White Russian drinken?

Melk: Gezond voor elk! Als kind heb je allicht liters melk gedronken maar als volwassen man zal dat al heel wat minder zijn. Met deze cocktail breng je daar onmiddellijk verandering in! Drinken en tegelijkertijd een gezonde portie melk binnenkrijgen. Als je vrouw vraagt waarom je een tweede of derde cocktail binnenspeelt heb je ineens je antwoord klaar: Voor de melk he schat!

Wodka: Nog altijd zwaar onderschat in onze streken maar een top product! Sinds mijn trip naar Polen ben ik van the-kahlua-white-russiandeze drank echt gaan houden! Een paar shotjes wodka en de sfeer zit er direct in. Koop goede wodka en je hebt ’s morgens zelfs geen kater.

Koffielikeur: Je hebt verchillende soorten maar over het algemeen wordt een White Russian gemaakt met Kahlua. Bevat 20% alcohol en zorgt voor de smaak van de cocktail. Denk hierbij de 40% alcohol van de wodka en je moet geen rekenwonder zijn om te begrijpen dat deze cocktail er stevig inhakt!

Dit is een frisse cocktail die je eigenlijk heel het jaar door kan drinken.

Hoe maak je een White Russian?

Deze cocktail maken is heel eenvoudig! Hieronder het recept:

50ml Vodka
20ml Kahlúa
30ml melk

Neem een groot en breed glas en doe daar ijsblokjes in. Doe alle ingrediënten in het glas en roer alles door elkaar.

Mag het nog heviger voor jou? Geen probleem, vervang de melk door Baileys Cream en je hebt een Blind Russian. Enkel met alcoholische dranken. Let op, zonder de melk gelooft niemand meer dat je aan je gezondheid aan het werken bent!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!