BBQ feestje gepland? Prima! We gaan er vanuit dat je perfect weet wat de gasten lekker vinden. Aperitiefje, een paar heerlijke bbq gerechten en en een bijpassend dessert. Komt allemaal in orde voor de volwassenen maar wat doe je met de kinderen die geen boodschap hebben aan al dat BBQ geweld? Met enkele aparte recepten, speciaal voor kinderen is het helemaal feest!

Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn en het betekent ook geen extra werk want met veel van die kinderrecepten doe je ook de mama’s en de papa’s een plezier. Hieronder een paar BBQ recepten voor kinderen die gegarandeerd een succes zijn!

Barbecue recepten voor kinderen

Hamburgers

Clicheééééé! Ja, klopt, het is weinig origineel maar waarom zou je gekke toeren uithalen als je de kinderen een enorm plezier doet met hamburgers. Uiteraard haal je ze niet in de supermarkt uit de diepvries maar maak je ze lekker zelf. Ons recept voor zelfgemaakte BBQ-burgers toont je hoe het moet. Je kan uiteraard hamburger broodjes voorzien met kaas en de nodige sauzen zodat de kinderen hun burger zelf kunnen samenstellen.

barbecue recepten voor kinderen

Zwan worstjes

Elk kind lust Zwan worstjes! Je kan de grotere versies gewoon grillen en van de kleinere tv-worstjes kan je brochetten maken. Als je nog gehakt over hebt van de hamburgers kan je daar eventueel balletjes van rollen en die mee op de brochette steken.

(Balletjes niet te groot maken zodat ze goed kunnen garen want de worstjes zijn zeer snel klaar.)

Piraten steak

Dit is een gerecht dat je ook voor volwassenen kan maken en waar de kinderen ook van mee kunnen smullen. Het is eigenlijk steakvlees in fijne lapjes gesneden dat je tussen of op een broodje kan serveren. Met het juiste sausje erbij maak je de kinderen zeker blij!

Hier staat het recept voor de Pirate Steak.

barbecue recepten voor kinderen

 

Je ziet dat het allemaal niet veel moeite kost om een apart receptje te maken. Via Google vind je trouwens nog meer dan genoeg ideeën. Deze vond ik persoonlijk wel leuk:

BBQ met kids!

Heb je zelf nog goede tips? Laat het even weten in de commentaren!

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/07/barbecue-kinderen.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/07/barbecue-kinderen.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,kids,kinderen,ReceptBBQ feestje gepland? Prima! We gaan er vanuit dat je perfect weet wat de gasten lekker vinden. Aperitiefje, een paar heerlijke bbq gerechten en en een bijpassend dessert. Komt allemaal in orde voor de volwassenen maar wat doe je met de kinderen die geen boodschap hebben aan al dat BBQ geweld? Met...Alles voor de man met smaak!