Hoe maak je broodpudding? We leggen je haarfijn uit hoe je de resten van dat brood niet in de vuilbak moet kieperen.
Ingrediënten
- 300 gr. brood
- Halve liter melk
- 200 gr. suiker
- 5 eieren
- 50 gr. rozijnen
- Snuifje kaneel
- Lepeltje vanillebloem
- Boter
- Optie: pak pure chocolade
Aan de slag
1 Melk lauw maken, suiker erbij.
2 Brood in een grote kom en de gesuikerde melk erover. Even laten weken en dan: pletten!
3 rozijn, kaneel, bloem en de geklutste eieren erbij
4 Giet de brij in een ingeboterde schotel. Opgelet. Niet tot aan het randje. Dit gaat nog serieus omhoog komen.
5 vijfenveertig minuten in een oven van 190 graden.
6 Voor de snoepers: 5 minuten voordat hij klaar, even uit de oven en nog een laagje pure chocola erover. In kleine of grote stukken: kies maar.
Variant
Je kiest zelf maar wat je er nog onder mengt. Vaak wordt rum in het beslag gebruikt. Geeft een smeuïg en smaakvol resultaat.