Meteen naar de inhoud
Home » Broodpudding

Broodpudding

Hoe maak je broodpudding? We leggen je haarfijn uit hoe je de resten van dat brood niet in de vuilbak moet kieperen.

Ingrediënten

  • broodpudding300 gr. brood
  • Halve liter melk
  • 200 gr. suiker
  • 5 eieren
  • 50 gr. rozijnen
  • Snuifje kaneel
  • Lepeltje vanillebloem
  • Boter
  • Optie: pak pure chocolade

Aan de slag 

broodpudding voordat hij de oven ingaat1 Melk lauw maken, suiker erbij.

2 Brood in een grote kom en de gesuikerde melk erover. Even laten weken en dan: pletten!

3 rozijn, kaneel, bloem en de geklutste eieren erbij

4 Giet de brij in een ingeboterde schotel. Opgelet. Niet tot aan het randje. Dit gaat nog serieus omhoog komen.

5 vijfenveertig minuten in een oven van 190 graden.

6 Voor de snoepers: 5 minuten voordat hij klaar, even uit de oven en nog een laagje pure chocola erover. In kleine of grote stukken: kies maar.

Variant

Je kiest zelf maar wat je er nog onder mengt. Vaak wordt rum in het beslag gebruikt. Geeft een smeuïg en smaakvol resultaat.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: