Hoe maak je broodpudding? We leggen je haarfijn uit hoe je de resten van dat brood niet in de vuilbak moet kieperen.

Ingrediënten

  • broodpudding300 gr. brood
  • Halve liter melk
  • 200 gr. suiker
  • 5 eieren
  • 50 gr. rozijnen
  • Snuifje kaneel
  • Lepeltje vanillebloem
  • Boter
  • Optie: pak pure chocolade

Aan de slag 

broodpudding voordat hij de oven ingaat1 Melk lauw maken, suiker erbij.

2 Brood in een grote kom en de gesuikerde melk erover. Even laten weken en dan: pletten!

3 rozijn, kaneel, bloem en de geklutste eieren erbij

4 Giet de brij in een ingeboterde schotel. Opgelet. Niet tot aan het randje. Dit gaat nog serieus omhoog komen.

5 vijfenveertig minuten in een oven van 190 graden.

6 Voor de snoepers: 5 minuten voordat hij klaar, even uit de oven en nog een laagje pure chocola erover. In kleine of grote stukken: kies maar.

Variant

Je kiest zelf maar wat je er nog onder mengt. Vaak wordt rum in het beslag gebruikt. Geeft een smeuïg en smaakvol resultaat.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/03/DSC_0563-scaled.jpg?fit=1024%2C685&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/03/DSC_0563-scaled.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafFoodbrood,broodpudding,melk,oven,rozijnenHoe maak je broodpudding? We leggen je haarfijn uit hoe je de resten van dat brood niet in de vuilbak moet kieperen. Ingrediënten 300 gr. brood Halve liter melk 200 gr. suiker 5 eieren 50...Alles voor de man met smaak!