Dit is echt een heel eenvoudig receptje. Ideaal als aperitiefhapje terwijl de kolen nog aan het opwarmen zijn. Geef de gasten wat Turks brood of wat stokbrood en vanaf de Camembert op tafel komt kunnen ze aanvallen.

Heel belangrijk is dat je een Camembert koopt met een houten doosje en dus geen plastic verpakking want anders gaat dit niet lukken.

camenbert-op-de-bbq

Recept Camembert op de BBQ

Haal de Camembert uit het doosje, verwijder alle plastic verpakking en steek de Camembert terug in het houten doosje.

Maak een paar sneden in de kaas en vul deze op met heel fijn gesneden schijfjes look.

Doe wat vloeibare honing over de Camembert en leg er nog een takje rozemarijn over.

Doe het deksel terug op het houten doosje en leg het op de grill. Je kan dit perfect doen als de kolen nog aan het opwarmen zijn maar zorg wel dat er genoeg hitte aan kan. De bedoeling is dat de kaas vanbinnen helemaal smelt zodat je er met een broodje in kan doppen.

(je kan het ook op een zeer hete BBQ doen maar dan moet je wel een zilverpapier rond de onderkant van het houten doosje doen zodat het niet in brand vliegt.)

Na een tiental minuten zou het in principe goed moeten zijn. Haal de kaas van de grill en zet hem op tafel. Snij met een mesje de bovenkant open zodat je gemakkellijk met brood in de kaas kan doppen.

 

pijltjerechts  Lees ook onze andere BBQ recepten!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/camenbert-op-de-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/camenbert-op-de-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,ReceptDit is echt een heel eenvoudig receptje. Ideaal als aperitiefhapje terwijl de kolen nog aan het opwarmen zijn. Geef de gasten wat Turks brood of wat stokbrood en vanaf de Camembert op tafel komt kunnen ze aanvallen. Heel belangrijk is dat je een Camembert koopt met een houten doosje en...Alles voor de man met smaak!