Vandaag zoeken we voor u de ideale cocktailsaus! Ideaal voor bij garnaaltjes, gesneden groentjes en BBQ.
Uiteraard doen we geen supermarkt-smaaktest maar gaan we voor zelfgemaakte cocktailsaus. Als u denkt dat ketchup en mayonaise mengen al cocktailsaus is dan leest u best even verder!
Cocktailsaus met Whisky
Meus maakt hem in zijn Dagelijkse Kost klaar met whisky. Traditioneel Vlaams zeg maar.
Ingrediënten
- 1 dl room
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel whisky
- enkele druppels tabasco
Aan de slag
- Room wat opkloppen (maar je moet niet blijven kloppen tot het uiteindelijk boter is)
- Mayonaise, whisky en tabasco aan toevoegen.
Dit is de basis van de cocktailsaus. Zoals wij hem in Vlaanderen kennen. Simpel, kan niet mislukken.
[bol_product_links block_id=”bol_5cbc3b7676a66_selected-products” products=”1001004011156513,9200000076598581″ name=”cocktail” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Met wat cognac
Op de site van boterproducent Solo vonden we het recept met cognac.
- 3 el mayonaise
-
2 el room
-
2 kl tomatenketchup
- 1 kl cognac
- Cayennepeper
- Worchestersaus
Bereiding: identiek.
Eveneens een eenvoudig recept. Klaar in 1 minuut.
Larousse Gastronomique – trapje hoger
In de Larousse vonden we een cocktailsaus met dat beetje extra..
Drie sjalotjes fijnhakken, in de pot met een glas wijn. Koken tot het vocht verdampt is.
Dat door een mayonaise (1 eierdooier, 1 koffielepel mosterd, 25 cl olie, 1 eetlepel azijn) Eetlepel ketchup, eetlepel dragon en scheutje cognac er onder kappen.
In deze saus: zachtjes krabvlees of garnalen onder roeren. Serveren op reepjes sla.
Heston Blumenthal
- 110g tomatenketchup
- 100g mayonaise
- snuifje cayennepeper
- 12 druppels Worcestershiresaus
- 10g limoensap
- zout en zwarte peper
- 400g garnalen
- 1 ijsbergsla
Blumenthal geeft er zijn eigen suggestie bij om te serveren met een advocado. Een aanrader.
Waarschijnlijk hebben jullie allemaal een eigen favoriete recept en dat willen we graag leren kennen! Doe ons een plezier en zet jouw recept in de commentaren hieronder!
Volg mij op Social Media: