muffins-uitgelichtWil je een brunch organiseren of ben je op zoek naar een origineel bijgerechtje? Check deze ei-muffins dan eens! Het zijn eigenlijk kleine quiches maar dan zonder de bladerdeeg er rond.

Je kan deze hartige muffins eigenlijk overal bijgeven: het ontbijt, een brunch, als bijgerecht bij een avondmaal, enz.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe je een eenvoudig ei kan verwerken in een lekker en origineel gerechtje.

Recept voor Ei-muffins

Ingrediënten:

1 ei per muffin

opvulsel:

lenteuitjes, paprika, ham, gemalen kaas, geitenkaas, kip, tomaat, enz.

Je kan eigenlijk zowat alles er in verwerken zolang je alles maar in heel kleine blokjes doet.

Bereidingswijze:

Neem een ovenschaal voor cupcakes te maken en vet deze lichtjes in zodat er niks blijft kleven.

Doe je vulsel er in. Je kan zoveel variëren als je wil.

Je hebt één ei per muffin nodig. Doe alle eieren in een mengbeker en roer ze goed onder elkaar. Giet het eimengsel in de muffin vormen en steek nu de schaal voor 20 minuten in een oven van 190 graden.

Als ze klaar zijn kan je ze warm of koud opdienen, afhankelijk van bij welke gelegenheid je ze wil geven.

Dit kan perfect op voorhand gemaakt worden.

ei-muffin-vulling ei-muffin-opvullen

Nu de oven in en na 20 minuten heb je dit resultaat:

ei-muffin-uit-de-oven  ei-muffins-helemaal-klaar

Onthou, je kan deze ei-muffins opvullen met elke mogelijke combinatie dus ook als je nog heel wat restjes in de koelkast hebt kan dit gerechtje een oplossing bieden.

TIP:

Weet je waar je nog een ei voor nodig hebt? Voor echte lekkere Belgische mayonaise!

En hoe pel je het snelste een hardgekookt ei?

 

Als je zelf een lekker recept hebt voor deze lekkere muffins of voor mayonaise… Laat het weten hieronder!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/muffins-uitgelicht.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/muffins-uitgelicht-150x150.jpgKristofFoodeieren,muffinsWil je een brunch organiseren of ben je op zoek naar een origineel bijgerechtje? Check deze ei-muffins dan eens! Het zijn eigenlijk kleine quiches maar dan zonder de bladerdeeg er rond. Je kan deze hartige muffins eigenlijk overal bijgeven: het ontbijt, een brunch, als bijgerecht bij een avondmaal, enz. Dit is...Alles voor de man met smaak!