Meteen naar de inhoud
Home » Gehaktballen in seldersaus

Gehaktballen in seldersaus

Dit recept heb ik gevonden in één van de boeken van Jeroen Meus, echt zo’n gerecht om op te eten terwijl je een lekker frisse pint drinkt!

balletjes-in-seldersaus

Recept voor Gehaktballen in Seldersaus

Ingrediënten voor 4:

500 gehakt
1 teentje look
kleine bussel peterselie
peper en zout
2 el paneermeel

1 witte selder
2 sjalotten
1 bouquet garni
scheut witte wijn of kippenbouillon
2 dl room
boter

Bereidingswijze:

Plet de look fijn en hak de peterselie. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de look en de peterselie. Kneed het vlees en voeg naar smaak peper en zout toe en rol er balletjes van.

Smelt wat boter in een pan en bak de balletjes romdom goudbruin. Ze moeten nog niet helemaal doorbakken te zijn want ze gaan verder garen in de saus.

Voor de seldersaus:

Hak de sjalotten fijn en snij de selderstengels in fijne stukjes. Smelt een klontje boter in een pot en stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust wat kleuren. Maak intussen een bouquet garni en voeg dit toe aan de pot.

Voeg een flinke scheut witte wijn of bouillon toe en laat even doorkoken.

Voeg de room toe en doe de balletjes er bij. Dit mag nu nog een kwartier sudderen in de pot.

Serveren met puree.


Voor de geinteresseerden, dit recept komt uit dit boek:

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: