Dit recept heb ik gevonden in één van de boeken van Jeroen Meus, echt zo’n gerecht om op te eten terwijl je een lekker frisse pint drinkt!

balletjes-in-seldersaus

Recept voor Gehaktballen in Seldersaus

Ingrediënten voor 4:

500 gehakt
1 teentje look
kleine bussel peterselie
peper en zout
2 el paneermeel

1 witte selder
2 sjalotten
1 bouquet garni
scheut witte wijn of kippenbouillon
2 dl room
boter

Bereidingswijze:

Plet de look fijn en hak de peterselie. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de look en de peterselie. Kneed het vlees en voeg naar smaak peper en zout toe en rol er balletjes van.

Smelt wat boter in een pan en bak de balletjes romdom goudbruin. Ze moeten nog niet helemaal doorbakken te zijn want ze gaan verder garen in de saus.

Voor de seldersaus:

Hak de sjalotten fijn en snij de selderstengels in fijne stukjes. Smelt een klontje boter in een pot en stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust wat kleuren. Maak intussen een bouquet garni en voeg dit toe aan de pot.

Voeg een flinke scheut witte wijn of bouillon toe en laat even doorkoken.

Voeg de room toe en doe de balletjes er bij. Dit mag nu nog een kwartier sudderen in de pot.

Serveren met puree.


Voor de geinteresseerden, dit recept komt uit dit boek:

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/balletjes-in-seldersaus.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/balletjes-in-seldersaus.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFood200 klassiekers,meus,ReceptDit recept heb ik gevonden in één van de boeken van Jeroen Meus, echt zo'n gerecht om op te eten terwijl je een lekker frisse pint drinkt! Recept voor Gehaktballen in Seldersaus Ingrediënten voor 4: 500 gehakt 1 teentje look kleine bussel peterselie peper en zout 2 el paneermeel 1 witte selder 2 sjalotten 1 bouquet garni scheut witte wijn...Alles voor de man met smaak!