Dit is echt zo’n gerecht om op te eten met een goeie frisse pint!

Ik heb dit recept gevonden in het nieuwe boek van Jeroen Meus. Over het boek zelf zal ik binnenkort nog wel een artikel schrijven maar ik kan alvast zeggen dat het één van zijn betere is. Stuk voor stuk lekkere en haalbare dagelijkse kost.

balletjes-in-seldersaus

Recept voor Gehaktballen in Seldersaus

Ingrediënten voor 4:

500 gehakt
1 teentje look
kleine bussel peterselie
peper en zout
2 el paneermeel

1 witte selder
2 sjalotten
1 bouquet garni
scheut witte wijn of kippenbouillon
2 dl room
boter

Bereidingswijze:

Plet de look fijn en hak de peterselie. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de look en de peterselie. Kneed het vlees en voeg naar smaak peper en zout toe en rol er balletjes van.

Smelt wat boter in een pan en bak de balletjes romdom goudbruin. Ze moeten nog niet helemaal doorbakken te zijn want ze gaan verder garen in de saus.

Voor de seldersaus:

Hak de sjalotten fijn en snij de selderstengels in fijne stukjes. Smelt een klontje boter in een pot en stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust wat kleuren. Maak intussen een bouquet garni en voeg dit toe aan de pot.

Voeg een flinke scheut witte wijn of bouillon toe en laat even doorkoken.

Voeg de room toe en doe de balletjes er bij. Dit mag nu nog een kwartier sudderen in de pot.

Serveren met puree.

 

dagelijkse-kost-200-klassiekersAls je trouwens het nieuwe boek van Meus zelf wil hebben, check dan even proxis.com. Daar staat hij 3 euro goedkoper dan ergens anders.

Dagelijkse kost

mijn 200 klassiekers, Meus, Jeroen, Hardcover
In Dagelijkse Kost – Mijn 200 klassiekers bundelt onze allersympathiekste chef zijn 200 persoonlijke toppers: het zijn stuk voor stuk échte klassiekers, waarvan het recept in geen enkele keuken mag ontbreken.
heb je nog maar weinig ervaring in de keuken? Geen nood, met Jeroens duidelijke stap-voor-stapbeschrijvingen maak je in een mum van tijd de lekkerste gerechten klaar.
https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/balletjes-in-seldersaus.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/12/balletjes-in-seldersaus.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFood200 klassiekers,meus,ReceptDit is echt zo'n gerecht om op te eten met een goeie frisse pint! Ik heb dit recept gevonden in het nieuwe boek van Jeroen Meus. Over het boek zelf zal ik binnenkort nog wel een artikel schrijven maar ik kan alvast zeggen dat het één van zijn betere is....Alles voor de man met smaak!