Ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest nadenken toen laatst iemand begon te vertellen over zijn nieuwe Kamado. Natuurlijk had ik vlug door dat het om een keramische BBQ ging maar het woord Kamado deed niet direct een belletje rinkelen.

Kamado is een Japans woord en slaat op de traditionele ovens op houtskool die men vroeger gebruikte. Tegenwoordig is het een verzamelnaam voor de keramische BBQ’s die momenteel erg populair zijn.

Hier in Belgie spreken we meestal gewoon over een Green Egg of over een Black Bastard maar ik vermoed dat ze in Nederland meer het woord Kamado gebruiken. Ik had één en ander opgezocht en kwam bijna direct op de website van Kamado Express terecht.

Soit, what’s in a name… Sinds Sergio Herman op tv zijn Green Egg showde wil heel Belgie zo’n keramische BBQ. Het probleem met het merk van Sergio is dat het peperduur is. Mij maak je niet wijs dat merk A of B zoveel beter is dan een ander dus ik kijk naar prijs/kwaliteit.

Ik heb eens rondgekeken op die Kamado website en ze hebben een paar verschillende merken die op het eerste zicht toch iets betaalbaarder zijn.

Guru, Monolith, Saffire en Bastard

Dat zijn de merken die ze op Kamado Express verkopen. Van de eerste drie had ik nog niet gehoord maar die Bastard is de Black Bastard waar we eerder al eens over schreven. Hieronder een overzichtje met foto’s.

Wie durft er een gokje te wagen? Ik heb van elk merk een zwart model genomen en zeg nu zelf… Ze lijken allemaal wel erg op elkaar.

Allicht zal er wel ergens een verschil zitten maar buiten wat details kan dat nooit groot zijn. Ik zie dat de prijzen niet erg veel van elkaar liggen maar Grill Guru is duidelijk het goedkoopste. Wat wel interessant is, is dat er op heel veel modellen een serieuze korting gegeven wordt. Op andere modellen krijg je dan weer een hele hoop accessoires erbij en dat is ook altijd meegenomen. Ik meende gezien te heben dat ze ook ergens een zoutsteen erbij geven. Cool hebbedingetje ook! Wie liever de Italiaanse toer opgaat kan eventueel een pizza steen er bij nemen:

 

Als je van plan bent om zelf ook een dergelijk type BBQ aan te schaffen dan moet je zeker eens een kijkje nemen. Op de website staat trouwens een overzicht van al hun keramische BBQ’s. Gemakkelijk om ze ineens allemaal te vergelijken.

Heb je zelf al één van deze merken in de tuin staan? Laat dan zeker even weten waar we op moeten letten bij een mogelijke aankoop!

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/04/kamado.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/04/kamado.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,black bastard,Grill Guru,MonolithIk moet eerlijk zeggen dat ik even moest nadenken toen laatst iemand begon te vertellen over zijn nieuwe Kamado. Natuurlijk had ik vlug door dat het om een keramische BBQ ging maar het woord Kamado deed niet direct een belletje rinkelen. Kamado is een Japans woord en slaat op de...Alles voor de man met smaak!