Meteen naar de inhoud
Home » Koken met bier – kalfsfricassee

Koken met bier – kalfsfricassee

Een kalfsfricassee is een gerecht zoals spaghetti. Iedereen kan het maken en in elk gezin wordt een eigen versie gemaakt. Iedereen denkt natuurlijk dat zijn kalfsfricassee de beste is en dat kan… Probeer echter gerust ook deze eens! Het is echt superlekker!

Zoals het SIXPACKS betaamt: koken in 6 stappen.

kalfsfricassee

Ingrediënten voor 4

  • kalfsstoofvlees van ongeveer een halve kilo
  • Kalfsgehakt (200 gr.)
    – 1 sjalot
  • 1 ui
  • 300 gr bospaddestoelen
  • 300 ml kalfsfond
  • flesje piraat – bezoek tijdens het koken gerust hun website: http://piraat.be
  • kleine, jonge worteltjes
  • 3 takjes tijm, enkele blaadjes laurier, takje peterselie
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • aardappelen

Kookgerief

  • Een grote pot die goed de warmte verdeelt (Creuset is natuurlijk een goed idee)

Aan de slag

1 – Snij het kalfsvlees in dobbelstenen (ongeveer 5 op 5 cm). De vetrandjes moet je er niet afpeuteren. Goudbruin bakken. (afhankelijk van je pot moet je dat maar in meerdere keren bakken.) kruiden met pezo. Daarna uit de pan.

2 – Sjalot en uit grof hakken en t bakvocht in. Ui aanbakken tot hij zacht en glazig wordt.

3 – Flesje bier (piraat) erbij, en t vlees onder zetten met kalfsfond. Als t niet echt onder staat, doe je er beter water bij dan het te laten uitdrogen. Deksel op de pot en 1 uur laten sudderen.

4 – Balletjes maken van gehakt. Paddestoelen (durf eens wat anders in de pot te gooien dan champions) en kleine wortels snijden en bij in de pot. Let op, wortels fijn genoeg snijden, anders garen ze onvoldoende. Dit nog een kwartier laten sudderen.

5 – Room toevoegen (een roux werkt uiteraard ook) voor nog meer smaak en binding van de saus. Helemaal op het einde nog besprenkelen met citroensap, om het wat fris te maken.

6 – Gekookte aardappelen erbij, en wat peterselie en opdienen. (Dit is maar een suggestie, frieten kan ook)

De absolute klassieker is klaar!

Wat drink je hierbij? Een Orval of en ander zwaar bier smaakt hier goed bij.

TOTALE KOOKTIJD: 1,5 uur.

 

Zelf al gemaakt? Of ken je nog een beter recept? Laat het weten in de commentaren!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: