Meteen naar de inhoud
Home » Mag een tajine in de oven of niet?

Mag een tajine in de oven of niet?

Ik heb mezelf onlangs een tajine gekocht om van die lekkere Marokkaanse gerechten te kunnen maken. Tajines kan je tegenwoordig in allerlei soorten materiaal kopen maar ik heb gekozen voor een traditioneel model van aardewerk. Je wil natuurlijk de authentieke charme hebben als je zoiets koopt. Heel mooi en ik ben er ook heel blij mee maar nu duikt er wel een praktisch probleem op… Dat een tajine van aardewerk niet op mijn inductievuur zou gaan dat wist ik natuurlijk ook. Mijn idee was dus om de tajine op te warmen in mijn oven maar mag een tajine in de oven of niet? Dat is blijkbaar een vraag waar geen duidelijk antwoord op is. Even onderzoeken dus!

tajine in de oven of niet

Ondertussen heb ik het al getest in de oven en het resultaat was absoluut niet slecht! Ik lees echter op verschillende sites dat dit echt geen goede manier is. De tajine gaat er niet kapot van en het resultaat zal ook lekker zijn maar de bedoeling is dat de stoom omhoog gaat, afkoelt en dan terug op je gerecht drupt. Dat afkoelen kan natuurlijk niet in een hete oven dus dat is niet ideaal.

Een kijker van Dagelijkse Kost had dezelfde vraag en Jeroen Meus antwoord inderdaad dat een tajine niet in de oven hoort:

https://dagelijksekost.een.be/kookvragen/kan-ik-mijn-tajine-ook-in-de-oven-schuiven

Voor mezelf ga ik sowieso een elektrisch vuurtje kopen om mijn tajine op te warmen en in de zomer ga ik het ook nog een keer op de barbecue proberen.

Probleem opgelost dus voor mezelf maar daarmee weten we nog altijd niet zeker of die tajine nu al dan niet in de oven kan.

Op verschillende receptensites, ook op Marokkaanse, zie ik toch dat ze het wel doen….

Het antwoord zal allicht iets zijn van: Eigenlijk hoort het niet maar als je het toch doet is het ook lekker..

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die met deze vraag worstelt en het zou me gerust stellen dat er nog veel mensen af en toe de oven gebruiken dus daarom hieronder een korte enquete.

Een tajine in de oven of niet?

Tajine klaarmaken in de oven of niet?

 

Wie nog lekkere recepten kent mag die zeker ook delen in de commentaren hieronder. Het is nog nieuw voor mij en ik leer graag bij!

Dit is trouwens de tajine die ik heb:


En uiteraard mag je deze vraag ook verder delen.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!