Soms moet het allemaal niet te moeilijk zijn. Met de simpelste ingrediënten maak je dikwijls heel lekkere dingen en deze salade met witloof en pensen is daar een goed voorbeeld van.

Op zich zijn de ingrediënten allemaal niet speciaal maar als je ze combineert vormen ze een perfecte salade die je als lunch of als hoofdgerecht kan eten.

salade met witloof en pensen

Salade met witloof en pensen recept

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 stronken witloof
1 appel
wat gemixte sla
2 witte pensen
2 zwarte pensen

2 eetlepels mosterd
3 eetleperls olijfolie
sap van een halve citroen

peper en zout

Bereidingswijze:

Maak eerst de vinaigrette: meng de olie, het citroensap en de mosterd. Bijkruiden met peper en zout indien gewenst.

Snipper het witloof  en doe het met samen met de gemixte sla in een kom. Snij de appel fijn en doe die er ook bij. Meng de vinaigrette onder de sla.

Snij de pensen in schijfjes en bak ze in een pan.

Meng nu de warme pensen onder de salade en dien op.

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/05/salade-witloof-appel-pensen.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/05/salade-witloof-appel-pensen.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodlunch,pensen,sla,witloofSoms moet het allemaal niet te moeilijk zijn. Met de simpelste ingrediënten maak je dikwijls heel lekkere dingen en deze salade met witloof en pensen is daar een goed voorbeeld van. Op zich zijn de ingrediënten allemaal niet speciaal maar als je ze combineert vormen ze een perfecte salade die...Alles voor de man met smaak!