Ik hou wel van Thaise keuken! De gevarieerde en soms pittige mix van ingrediënten maken van elk gerechtje een echte smaakbom.
Onderstaande recepten heb ik gevonden op de site van VTM en ik wil ze jullie écht aanraden! Ik heb beide recepten gemaakt toen ik vrienden op bezoek had en je kan beide recepten perfect op voorhand maken zodat je niet te lang in de keuken moet staan terwijl je gasten er zijn.
Je serveert dit met een grote kom rijst en terwijl je de rijst kookt kan je de recepten terug laten opwarmen.
Smakelijk!
Thaise rode curry met kip
Ingrediënten kip met rode curry
500 g kipfilet
250 ml kippenbouillon
500 ml kokosmelk
1 el rode curry
1 el kokosolie
150 g bamboestengels
4 blaadjes kaffir limoen
2 stengels citroengras
4 cm gember
2 el vissaus
1 kl rietsuiker
½ bot Thaise basilicum
½ bot koriander
3 koppen jasmijnrijst
2 el jasmijnthee
10 baby maïs
10 Thaise lange bonen
1 rode paprika
1 tomaat
1 limoen
1 ui
1 rode chilipeper
Bereidingswijze rode curry met kip
Snij de kip in stukjes en schroei ze dicht in wat olie.
Voeg de fijn gesneden ui toe. Snij de peper fijn en de stengels citroengras overlangs. Voeg ze toe aan de kip. Voeg er 4 kaffir blaadjes aan toe en een eetlepel rode curry.
Blus met 250 ml kippenbouillon en 500ml kokosmelk. Voeg een eetlepel vissaus, vijf centimeter fijngesneden gember, in twee gesneden babymaïs en Thaise lange bonen. Snij een tomaat en paprika in stukjes en voeg toe aan de curry.
Laat nog een paar minuten pruttelen.
Snij een limoen in partjes. Haal de blaadjes van de Thaise basilicum. Snij fijn met de koriander.
Schep de rijst in een kommetje met wat rode curry. Werk af met de verse kruiden en de limoen.
Groene curry met gehaktballetjes
Ingrediënten Thaise groene curry met gehaktballetjes
1 el arachideolie
1 el groene currypasta
750 ml kokosmelk
16 kleine aubergines of 1 1/2 grote aubergine
4 limoen(kefir)blaadjes (optioneel)
1 grote stengel citroengras, in 2 gesneden
1 el vissaus
1 el suiker
4 stengels lente-ui
1 el limoensap
Gehaktballetjes
30 gr pistachenoten
4 takjes koriander
1 stengel lente-ui
1 teentje knoflook
500 gr rund- en varkensgehakt
½ rode peper
2 th lepel suiker
1 el vissaus
1 ei
2 el broodkruim
Bereidingswijze Thaise groene curry
Maak eerst de gehaktballetjes. Hak de pistachenoten, de blaadjes koriander en de lente-ui fijn, pel en pers de knoflook. Kneed het gehakt met de pistachenoten, koriander, lente-ui, knoflook, fijngehakt pepertje, suiker en vissaus. Vorm hiervan ongeveer 30 kleine balletjes.
Verhit een pan met olie en bak de gehaktballetjes tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Houd ze warm totdat de curry klaar is.
Bak in een wok, verhit op hoog vuur, de currypasta in de olie ongeveer 30 seconden tot het aroma vrijkomt. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Blijf roeren tot de groene curry volledig is opgenomen. Voeg er de gesneden aubergines, eventueel de limoenblaadjes, het citroengras, de vissaus en de suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuutjes doorkoken.
Voeg er 5 minuten vóór het serveren de gehaktballetjes, de lente-ui en het limoensap aan toe.