Dit recept is ideaal voor wie op zoek is naar een gezond en origineel voorgerecht.

Je kan dit ook eten als hoofdgerecht maar persoonlijk zou ik er dan nog iets krokant bij doen. (torentje op een toast of zo… )

Dit recept is een variant op een recept dat ik ergens op internet tegenkwam. In het originele recept werkte men enkel met gerookte zalm en met wasabi mayonaise maar omdat ik geen wasabi in huis had heb ik het recept lichtjes aangepast. In dit recept doen we er garnaaltjes bij en een klassieke cocktail saus.

De smaken zijn verfrissend en nieuw maar door de cocktail en de garnalen heb je tegelijk ook iets heel klassiek.

avocado-zalm-garnaal-cocktailsaus

Torentje van avocado, garnaal en gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 torentjes:

2 avocado’s
2 hardgekookte eieren
100 g garnalen
100 g gerookte zalm
peper en zout
olijfolie
halve limoen

4 el mayonaise
2 el ketchup
1 el whisky
enkele druppels tabasco

Bereidingswijze:

Haal de avocado’s uit de schil en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een kom en besprenkel ze met het sap van de limoen en doe er een scheut olijfolie over. Kruiden met peper en zout en eens goed door elkaar roeren.

Pel de hardgekookte eieren en prak ze met een vork. Doe de geprakte eieren samen met de garnalen bij de avocado en roer alles nog eens door elkaar.

Voor de saus doe je eerst de mayonaise in een kom en daar doe je een eetlepel whisky en een paar druppels tabasco bij. Doe de ketchup erbij en roer alles goed door elkaar.

Zet je ring op een bord en vul de ring tot boven met het avocadomengsel. Schuif de ring voorzichtig omhoog zonder het torentje te beschadigen. Bovenop het torentje schep je nu een dikke lepel van je zelfgemaakte cocktailsaus.

Snij de gerookte zalm in reepjes en leg die bovenop het torentje.

Om af te werken kan je nog een streep cocktailsaus op het bord doen.

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/01/avocado-zalm-garnaal-cocktailsaus.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/01/avocado-zalm-garnaal-cocktailsaus-150x150.jpgKristofFoodavocado,receptDit recept is ideaal voor wie op zoek is naar een gezond en origineel voorgerecht. Je kan dit ook eten als hoofdgerecht maar persoonlijk zou ik er dan nog iets krokant bij doen. (torentje op een toast of zo... ) Dit recept is een variant op een recept dat ik ergens...Alles voor de man met smaak!