Eén van de dingen waar ik niet genoeg van kan krijgen is een lekkere pita met looksaus. De pita’s van uit de snackbar zijn natuurlijk de beste want dat vlees vanop de rol kan je thuis niet namaken.

Het enige probleem is dat zelfgemaakte-pita-met-kip-looksauszo’n pita een caloriebom van jewelste is!

Thuis maak ik daarom liever pita met kippenvlees, groentjes en zelfgemaakte looksaus.

Supergemakkelijk, veel gezonder dan een pita van de snackbar en natuurlijk overheerlijk!

Hieronder een eenvoudig recept om zelf pita te maken.

Pita met kip en looksaus

Ingrediënten:

1 kipfilet p/persoon
1 pita broodje p/persoon
groenten naar keuze (tomaat, sla, kool, …)
verse looksaus
fetakaas

Bereidingswijze:

Snij het kippenvlees in reepjes en bak de reepjes bruin in een pan.

Terwijl het vlees aan het bakken is kan je de broodjes bakken in een toaster of in de oven.

Was en snij ook je garnituur, een paar schijfjes tomaat, wat sla, geraspte kool enz. Je kiest zelf maar wat je lekker vindt en wat je erop wil.

Wat ik persoonlijk niet kan missen op mijn pita is fetakaas. Hiervoor rij ik speciaal naar de stad om van die lekker smeuige feta van bij de Turk te hebben. Die van de Spar (sorry Spar) is écht niet te eten!

Als de broodjes klaar zijn snij je ze open, wel oppassen want ze kunnen heet zijn, en vul je ze op met vlees en groenten. Afwerken met een stevige portie looksaus. Het recept voor de looksaus staat hier.

Smakelijk!

kippen-pita

 

Heb je deze gemaakt? Was het lekker? (Of niet?) Laat het even weten in de commentaren! Tips en tricks in verband met zelf kippenpita te maken zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/02/kippen-pita.jpg?fit=600%2C338&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/02/kippen-pita.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodkip,looksaus,pita,ReceptEén van de dingen waar ik niet genoeg van kan krijgen is een lekkere pita met looksaus. De pita's van uit de snackbar zijn natuurlijk de beste want dat vlees vanop de rol kan je thuis niet namaken. Het enige probleem is dat zo'n pita een caloriebom van jewelste is! Thuis...Alles voor de man met smaak!