Ga terug

Quiche met spinazie en tomaat

Dit is een heerlijk receptje voor een quiche met spinazie en tomaat. Lekker om zowel warm als koud te eten en zeer eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bladerdeeg
  • 450 gram spinazie
  • 250 gram tomaten (in blokjes)
  • 4 eieren
  • 20 cl room
  • 200 gram ricotta

Instructies
 

Verwarm de oven op 180 °C. en stoof ondertussen de spinazie aan. De spinazie kan je best eerst grof hakken en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken in een zeef, hoe minder vocht hoe beter voor in een quiche.

    Snij de tomaten in blokjes (of doormidden als je kerstomaatjes gebruikt.

      Meng de eieren, de room en de ricotta. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

        Leg de bladerdeeg in een taartvorm en doe er de spinazie en de kerstomaatjes in en overgiet met het room/ei mengsel.

          Bak in de oven op 180 °C gedurende 40 tot 45 minuten